17 Ocak 2012 Salı

NEWCASTLE'DAN SUNDERLAND'E TRANSFER ÇALIMI
























Blogun formatı Türk basının bilindik formatı olsa Freiburg'un harika çocuğu Papiss Cissé'nin de fotoğrafını koyar altına da "Newcastle ezeli rakibine öyle bir şey yaptı ki......" diye bırakır habere tıklatırdım ama ne yapalım wordpress değil blogger üzerinden çalıştığımızdan yazı kabak gibi otada. Efendim Dakar doğumlu Senegalli futbolcu çok yakında Newcastle United forması giyecek. Geçtiğimiz yıl attığı 22 gol onu Freiburg tarihinin bir sezonda en çok gol atan oyuncusu yapmış ve hatta bir Afrikalı oyuncunun Bundesliga'da bir sezonda ulaştığı en yüksek rakama da imza atmıştı. Önceki rekor Eintracht Frankfurt formasıyla sezonda 20 gol atan Anthony Yeboah'a aitti. Dahası ocak 2010'da Freiburg'a adım attığından beri takımın gollerinin yarısının altında onun imzası vardı (37 gol). Krallıkta Gomez'in ardından ikinci oldu. Bu sezon da 9 golü var. Hoffenheim'da forma giymiş Demba Ba ile Bundesliga kariyeir olan Senegalli forvet denemesi tutan Newcastle yanına Cissé'yi de koyacak. Freiburg onu alırken Metz'e 1.3 milyon euro ödemişti. Magpies'e 12 milyon euroya satacaklar. Yerine FC Kölnden Sebastian Freis'i aldılar. Aynı performansı almaları çok zor tabii. Alan Pardew'ün takımı böylece forvet hattında oldukça uyumlu bir ikiliyle 2012 yılını geçirecek. Bu birlikteliğin sonuçlarını dikkatle izleyeceğiz.

3 yorum:

Author dedi ki...

Demba Ba Newcastle'da cok basarılı bir sezon geciriyor Newcastle Andy Carrol'dan aldığı 35 milyonu boşa harcamıyor anlaşılan Cisse ile beraber Demba Ba Premier Lig'de cok efektif olabilir izleyip görücez :)

http://only61.blogspot.com/

yusufgs dedi ki...

Bu ikisi bence efsane olurlar.Zaten transfer haberini okudugumda nedense direk aklima Andy Cole ve Dwight Yorke ikilisi geldi(Forma numaralarida uyuşuyor Cisse 9 numarayi giyecekmiş Demba Ba'da 19 zaten :) )

Osmancığım dedi ki...

Yusuf, benim de aklima ayni sey geldi ama andy cole ingiliz oldugu icin tam kriter olamadi! :)