19 Şubat 2012 Pazar

PSV TAKIM KAPTANI İVAN DİVANDELEN



1 haftadır Hollanda basını (haklı olarak) Trabzonspor yerel basını ve kulüp resmi sitesiyle dalga geçiyor. Bu iş aslında öncelikle PSV'nin kulüp televizyonunun yayınladığı Trabzon ve Trabzonspor resmi tanıtım filminde güpegündüz Karadeniz'e işeyen amcanın peydah olmasıyla başladı. Ardından takım İstanbul'a geldi. Türk basını Fred Rutten'in nasıl hala takımın başında olduğunu tam idrak edemedi. Zira Rutten sezon başında görevden ayrılacak. De Telegraaf, Trabzonlu bir gazetecinin Hollandalı gazetecilere "bu işte bir yanlışlık olmasın, adam hala niye burada" diye sorduğunu yazdı. Tabii Türkiye'de henüz görevden ayrılacağını açıklayan hocanın halen görevde kalmasına bünyemiz ters olduğu için Hollandalıların bunu bizimkilere açıklaması biraz süre almış. Ama iş bununla bitmemiş tabii.

Yukarıdaki resim Trabzonspor'un resmi sitesinden. Teknik direktör Fred Rutten ve Ola Toivonen'in maç öncesi yaptığı basın toplantısından. Ancak resmi site kayışı koparmış ki haberi "PSV Eindhoven Teknik Direktörü Fred Rutten ve takım kaptanı Maikel Verkoelen Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda basın toplantısı düzenlediler". şeklinde verdi. Haber halen resmi sitede buradan buyurun. Maikel Verkoelen kim. 1992 doğumlu, PSV formasıyla henüz maça çıkmamış, altyapıda top koşturan genç bir oyuncu. Trabzonspor kulübünün resmi internet sitesi bu çocuğun kaptan olduğuna, hele hele Toivonen'in önünde basın toplantısı sırasında koskoca "OLA TOIVONEN" yazarken nasıl kanaat getirdi bilemiyorum. İş bununla da kalmadı. Trabzon'un yerel gazetelerinden İlkhaber Gazete'nin spor sayfası "Efsane Spor'da (!) maç öncesi muhtemel 11 ve dizilişler verildi. Aşağıdaki resme dikkatle bakmanızı rica ediyorum. Bu dizilişi gazetenin hangi yetkilisi yaptıysa alnından öpüyorum. Championship Manager'da rakip takımı alıp oyuncuların mevkilerini değiştirme hilesi gibi mübarek. Sloven forvet Tim Matavz sol bekte, forvet arkası Toivonen stoper, sol açık Dries Mertens defansif orta saha, orta saha Strootman diğer stoper, defans oyuncusu Jetro Willems forvet hattında. Partneri kim? Trabzon'a sakatlığı sebebiyle getirilmeyen Zakaria Labyad. Bu arkadaş muhtemelen maç sonrası "işte Total Futbol, 2 tane defans oyuncusu ileri çıkıp golleri attılar" şeklinde yazmıştır.

7 yorum:

Griffith dedi ki...

Suyunda bir şey var bu Trabzon'un ama ne?

yasince dedi ki...

kadroyu kafadan yazmış bence,okuyan kaç kişi bilcek psv nin dizilişini diye sallamış gibi

Johan dedi ki...

ivan divandelen'e çok güldüm.

U. dedi ki...

durduk yere efsane olunmuyor tabi.

olivez dedi ki...

İlkhaber gazetesi Trabzon'da ciddi olarak okunan,takip edilen bir gazete değildir.İl içinde söz sahibi olan bir gazete de değildir.Sıradan bir yayındır.Resmi sitedeki hatayı da düzeltmişlerdi zaten.Bu kadar büyütülüp dalga geçilecek ne var anlamadım açıkçası.Bu işin temelinde Trabzonspor'u küçük görme dürtüsü var ama Trabzonspor PSV'nin küçük görebileceği bir takım değildir...

Flying Dutchman dedi ki...

resmi sitedeki hatayı düzelttiler derken sanırım yanlış şey kontrol ediliyor o haber hala o isimlerle orada duruyor. Linkten gidip bakılabilir.

Ben asıl dalga geçilmeyecek bir şey göremedim. Zira neresine baksam bir absürdlük görüyorum.

Bu blog dalga geçilen her takımın taraftarından (kendi desteklediği takım dahil), benzer lafları duydu, kimsenin kimseyi küçük görmesi bir durum yok, birisinin yazılanlardan alınması o kişileri haklı yapmıyor.

olivez dedi ki...

Ben Trabzonlu da değilim Trabzonsporlu da.5 sene orada okuduğum için şehri tanıyorum.Bahsettiğiniz yayının ciddi alınır bir tarafı yoktur şehirde.Bunu belirtmek için yazmıştım.Dalga geçilen her takım taraftarlarından aynı şeylerin duyulması da yazanı haklı çıkarmıyor.