7 Mayıs 2012 Pazartesi

BAS DOST'UN SEZONU VAN MARWIJK'IN SEÇİMİ























Karşınızda Hollanda'nın Euro 2012 için açıkladığı 36 kişilik ilk aday kadro. Van Marwijk her ne kadar Mulder ve Cillessen'i de İsviçre kampına götürecek olsa da Stekelenburg, Krul ve Vrom'un kupadaki kaleciler olacağını açıkladı. Bana göre Ricky van Wolfswinkel ve Bas Dost'un kadroda olmaması ama Jeremain Lens ve Dirk Kuyt'ın olması yanlış bir karar. Kadro önce 27'ye sonra da 23'e inecek. Aşağı yukarı kadro belli gibi. Aşağıda boldladığım 17 kişinin  neredeyse yeri garanti .Muhtemelen Afelay da kadroya girecek. Siem de Jong orta sahaya, Maduro ve Vlaar da defansa eklenebilir. 23 kişilik kadro tahminlerimi aşağıda boldladım.


Kaleci
Jasper Cillessen (Ajax), Tim Krul (Newcastle United), Erwin Mulder (Feyenoord), Maarten Stekelenburg (AS Roma), Michel Vorm (Swansea City).

Defans
Vurnon Anita (Ajax), Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), Wilfred Bouma (PSV), John Heitinga (Everton), Hedwiges Maduro (Valencia), Joris Mathijsen (Málaga), Erik Pieters (PSV), Nick Viergever (AZ), Ron Vlaar (Feyenoord), Stefan de Vrij (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Ajax), Jetro Willems (PSV).


Mark van Bommel (AC Milan), Urby Emanuelson (AC Milan), Nigel de Jong (Manchester City), Siem de Jong (Ajax), Adam Maher (AZ), Stijn Schaars (Sporting Lissabon), Wesley Sneijder (Internazionale), Kevin Strootman (PSV), Rafael van der Vaart (Tottenham Hotspur), Georginio Wijnaldum (PSV).

Forvet
Ibrahim Afellay (Barcelona), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Ola John (FC Twente), Luuk de Jong (FC Twente), Dirk Kuyt (Liverpool), Jeremain Lens (PSV), Luciano Narsingh (SC Heerenveen), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Bayern Munich)


Dost Eredivisie'nin en değerli oyuncusu. Attığı 32 gol onu gol kralı yaparken yaptığı 6 asisti onu ligin en değerli oyuncusu yaptı. Sezona müthiş başlayan Dries Mertens asistlerin de etkisiyle ikinci sırada. Narsing ligin asist kralı ve bu performansı onu yukarıdaki aday kadroya soktu. Suriyeli Sanharib Malki sezonun tilki forveti. Muhtemelen takımdan ayrılacak ve Türk kulüpleri için büyük bir maden olabilir. John Guidetti ilk yarıdaki formunu devam ettiremedi yoksa Dost'un yerini zorlayabilirdi. Sporting Lizbon'da çok iyi bir sezon geçiren Van Wolfswinkel ve Dost'un olmamasını sadece aday kadroya değil turnuvaya da etki edeceğini düşünüyorum. En azından birisi Van Persie'nin 2010'daki kronik formsuzluğu ihtimaline karşı alternatif olarak kadroya alınabilirdi.

Turnuva yaklaştıkça daha çok yazacağız.


Orta Saha

2 yorum:

ali'e dedi ki...

Hocam, yanlış hatırlamıyorsam dünya kupası sırasında yaptığın gibi şu tam kadronun bir telaffuzlarını yazsan, çok makbule geçer :)) Özellikle Mathijsen, Narsingh, de Vrij gibi sorunlu isimler konusunda. Belki tesadüfen maçları anlatacak spikerler okur da, vatana millete faydalı bir hizmetin daha olur.

maria lopez garcia dedi ki...

@alie
Super fikir! Matheysın ('di degil mi?) hususunda kaynak gostererek epey ukalalik etmisligim mevcuttur sahsen.