6 Mayıs 2012 Pazar

GALATASARAY DERGİSİ 112.SAYI



Mayıs ayında Galatasaray dergisinde benimle yapılmış bir röportaj da var. Röportajı gerçekleştiren ve ilgi gösteren Tarık Ünlütürk'e de teşekkürlerimizi iletelim. Ayrıca dergide bu ay yer alan konular da şöyle.

----------------------------------------------------------


Topun Durduğu An: Selçuk İnan
Kariyeri boyunca her defasında doğru adamı atan Selçuk İnan, 2011-2012 sezonu öncesinde ülke futbolu için de önemli bir tercih yaptı. Mayıs 2011’de Galatasaray’a transfer olan yıldız oyuncu, sanki yıllardır Parçalı formayı giyiyor! Galatasaraylılar gerçekten çok şanslı, Selçuk İnan gibi bir futbolcuları var.

Efsanelerimizle Geçmişe Yolculuk
Onlar, yıllarca Galatasaray'ın eli ayağı oldular. Yeri geldi futbol takımımız için ter döktüler, yeri geldi topu ellerine alıp hentbol oynadılar. Bülent Eken, Turgay Şeren ve Fazıl Göknar'a Galatasaray'ın hentbol takımını sorduk, onlar bize çok daha fazlasını anlattılar.

A.N.Other Team
İlk Türk futbol takımı olduğu için, “Saray” kelimesinden korkulup Galatasaray’ın söylenemediği, dönemin spora yer veren tek gazetesinde takımımızın adının “Another Club” olarak yazıldığı dönemin, 1906 yılının, belgelerine ulaştık ve ilk kez yayınlıyoruz.

Muslera Sonrası Golcü Kaleciler
Futbol sahasının en dikkat çekici figürdür, yalnızdır. Yeri gelir, tüm gösterinin kahramanı olur. Gol atmak hayaldir onun için. Ama o hayali gerçekleştirenler de vardır…

Elmander ile Stockholm Turu
İsveçli yıldızımız Johan Elmander, ülkesinin başkenti Stockholm için bizlere rehberlik yaptı. Şehir merkezindeki adalardan Djurgården ile yakından tanışmamızı sağlayan Johan The Great, Stockholm’e yolumuzun düşmesi hâlinde işimize yarayacak tavsiyelerde bulundu.

Florya Mezunları
“Biz mağlubiyetten sonra bile dik duran, ‘helal olsun’ denebilen bir takım yaratmak istiyoruz. Bu da Florya'dan başlar” demişti Temmuz 2011’de Fatih Terim. Tarih boyunca işleyen sistem, yine hata yapmadı. Galatasaray, bir kez daha kendi içinden yetiştirdiği oyuncularla başarıya koşuyor. Ve yardımcı faktörler de işlemeye devam ediyor.

Taksim Spor Kulübü
İstanbul’un semt takımlarının peşinden gitmeye devam ediyoruz. Bu sayımızda merceğin altında Taksim Spor Kulübü var. 1940 yılında Güneş, Nor Şişli ve Esayan Kale kulüplerinin birleşmesiyle kurulan kulübün tarihini Başkan Garo Hamamcıoğlu ve bir dönem Taksim’de forma giymiş olan gazeteci Onur Belge ile konuştuk.

Şarık Tara
Başarı hikâyelerini anlatmak zordur. Sıradan insanların sıra dışı yaşamlarından bir tanesinin aktörü Şarık Tara. Öyle “bana önlerden bir yer” diyerek ayırdığı yerde değil, şansı ile azminin buluştuğu noktada… ENKA Holdin kurucusu ve iyi bir Galatasaraylı Şarık Tara yapılan geniş söyleşi dergimiz sayfalarında

Flying Dutchman…
Futbola, müziğe hatta hayata dair yastık altında kalan birçok hikâyeyi son yıllarda spor bloglarından takip ediyoruz. İşte en önde gelenlerinden “Flying Dutchman”in yazarı Fırat Topal dergimizin 112. sayısına konuk oldu

Kemal Suman
Bursa’da ilkokul birinci sınıfta Özhan Canaydın ve Ateş Ünal Erzen ile tanışan Kemal Suman’ın hayatı o gün Galatasaray’la kesişir bir daha ayrılmamacasına.

Koreografi Kralı
Bu sezon şampiyonluğun en güçlü adayı olan Galatasaray tribün şovlarında şimdiden şampiyonluğu garantiledi. Sezon başından bu yana tribünlerde yapılan görsel şovlar, 3D koreografilerle taraftarımız liderliğe yükseldi.

Levent Nazifoğlu
Galatasaraylı Sporcular Derneği Başkanı Levent Nazifoğlu tüm aktif ve veteran sporcularımızı Galatasaraylı sporcuların her türlü sorununun çözümünde kolaylaştırıcı olan derneğe davet etti ve “Derneğimizle güçlüyüz” dedi.

Arjantin'deki Galatasaraylı
Cimbom’u uzaktan sevmek, aşkların en güzeli değil belki ama ekstra bir saygıyı hak ettiği su götürmez. İşte Arjantinli Cimbomlu Jorge Martinetti Montanari’nin tüylerimizi diken diken eden hikâyesi…

Gücümüz Sizsiniz
Galatasaray yeni yönetimi ve yeni vizyonu ile gücünün kaynağı olan taraftarıyla daha rahat bütünleşeceği uygulamaları hayata geçiriyor. Online kombine satış sitesi gucumuzsizsiniz.com da bu uygulamalardan biri.

Akademi'de Geçen Ay
A2 Ligi Final Grubu'nda beş maçlık galibiyet serisi yakalayan Galatasaray, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da şampiyonluğa yürüyor.

Maç Günü
Galatasaray’ın Nisan ayı içerisinde oynadığı karşılaşmalar; maçların değerlendirmeleri ve hikâyeleri, fotoğraflarla Galatasaray Dergisi’nde.

İstatistik
İstatistik sayfamız, Galatasaraylı oyuncuları bir de rakamlarla değerlendirmeyi mümkün kılıyor.

Basketbol Maçları
Kadın ve erkek basketbol takımlarımızın bu ayki maçlarını mercek altına alıyoruz. Fenerbahçe Ülker ve Beşiktaş Milangaz zaferleri ve kadın basketbolunda sona eren sezondan geriye kalanla bu sayımızda.

Haberler
Geçtiğimiz ay sarı kırmızıya dair olanlar…

Müzeden Objeler
Galatasaray’ın başarılarına ve tarihine ışık tutan eserler artık her sayımızda okurlarımızla buluşuyor.

Tarihten Sayfalar
Nostalji güzeldir. Hele ki Galatasaray gibi bir tarihiniz varsa. Eski gazete kupürleriyle, zaten hiç akıllardan çıkmayan anılarımızı yâd ediyoruz.

Fotoğraflarla Geçen Ay
Galatasaray Dergisi’nin beğeniyle takip edilen köşesinde bir önceki aya ait en özel fotoğraflarını bulabilirsiniz…

Yakın Plan
Arşivlik fotoğraflarla günümüzden ve tarihimizden görsel anlar.

NBA
Bu ay Memphis Grizzlies'in ilgi çekici öyküsüyle karşınızdayız.

Kültür & Sanat
Sinema, tiyatro ve edebiyat… Tavsiyelerimiz, Galatasaray Dergisi’nin 110. sayısında.

Aslan Parçası
Aslan parçalarına sarı kırmızı sayfalar. Haydi bakalım çocuklar, bu sayfalar da sizler için… Galatasaray Dergisi'nin 110. sayısında dünyaya çocukların gözünden bakmaya devam ediyoruz ve yine sarı kırmızı gözlüklerle.

Okur Mektupları
Sizlerden gelen öneriler, tavsiyeler, sorular…

Efsane 11’im
Köşemizin bu ayki konuğu, efsane kaptanlarımızdan Cüneyt Tanman…

Hiç yorum yok: