2 Haziran 2012 Cumartesi

BAS DOST WOLFSBURG'DA






















Bilmem kaçıncı "komşuda piş ağzıma düş" transferi. Almanların, Hollandalı golcüleri parladıktan sonra ülkeye getirme alışkanlıkları sürüyor. 7,5 milyon euro ödedi Wolfsburg onun için Heerenveen'e. Heerenveen ise 670 bine almıştı oyuncuyu. Heerenveen'in artık kulüp kültürü haline gelen al-işlet-sat odelinin son halkası. Friesland kulübü transfer ettiği oyuıncuları 10 kat fazlasına satmadan rahatlamıyor. Tabii kariyerini tekrar ayağa kaldırmak için Heerenveen'in başına gelen Marco van Basten geçtiğimiz sezon son haftalara kadar Şampiyonlar Ligi kovalayan şehrin taraftarlarını onun yokluğunda nasıl merak edecek merak konusu.

Magath tarafı ise daha fazla soru işareti. Yeri geldiğinde bir sezonda 40'a yakın oyuncu kullanmaktan çekinmeyen adamdır kendisi o yüzden doğru takıma mı yanlış takıma mı gittiğini ancak sezon başladığında anlayacağız. Ben West Ham'a gitmesini tercih ederdim. En büyük yıldızı Carlton Cole'un Premier Lig'de oynadıkları sezonlarda 10 golü geçemediği bir takımda Eredivisie gol krallığını ona kazandıran 32 gole gerek yoktu ve 15 gol onlar için müthiş bir kazanım olurdu. Ama biliyoruz ki Dzeko ve Grafite denen adamlar da Magath'ın takımından ve hatta Wolfsburg'dan çıktılar. Kafamdaki bir diüğer soru işareti onun geçtiğimiz yıl Heerenveen'in şampiyonluk yolundaki rakiplerine farklı mağlup olduğu maçlardaki suskunluğu. Dost, Ajax, PSV, Feyenoord, Twente ve AZ ile oynadıkları toplam 10 lig maçında 6 gol atabildi ve attığı 32 golün 22'si geri kalan 24 maçta. Bu tabloyu da düzeltmesi gerekiyor. Örneğin Dzeko ve Grafite, Wolfsburg'un şampiyon olduğu sezon ligi 60 puanın üstünde bitiren 4 takımla oynanan toplam 8 maçın 7'sinde sahaya çıkmışlar ve 9'ar gol atmışlardı. Takipçileri Bayen ile oynanan 2 lig maçında da 3'er golleri vardı. Dolayısıyla Wolfsburg zirveyi zorlamak istiyorsa, Dost'un kritik maçlarda daha çok sahneye çıkması gerekecek. Son bir not, 2015 yılına kadar sözleşme imzalanan Dost basına henüz tanıtılmadı çünkü tatildeki Magath'ın dönüşü bekleniyor. 

1 yorum:

raul #7 dedi ki...

dost'un transfer haberini alınca sizin bloga girdim hemen dün.bi yazı bekledim açıkcası, ki bugün görünce de mutlu oldum. blogdan öğrendiğim bu adamın merakla takip edicem wolfsburg macerasını