18 Haziran 2012 Pazartesi

EN KÖTÜ DÜNYA KUPASI FİNALİSTİ























Bert van Marwijk'ın Hollanda tarihine altın suyuna batırılmış harflerle yazılan takımı grup mücadelelerine geçildiğinden beri, Avrupa Şampiyonası tarihinin en kötü Dünya Kupası finalisti oldu. Gösterdikleri "0" puanlı müthiş performans, Fransa'nın 4 sene önce ele geçirdiği rekoru da tarihe gömdü. 2006 Dünya Kupası'nda final oynayan Fransızlar, 2008'de Avusturya-İsviçre'nin ortak düzenlediği turnuvada grup maçlarında elenmiş ama hiç değilse 1 puan alabilmişti. Hollanda 2010'un finalisti olarak rezalet bir performans gösterdi. Daha önce de 1980. 1984 ve 1996'da bir önceki Dünya Kupası'nın finalistleri, grup maçlarında elenmişti ama en azından puanlar alabilmişlerdi. Federal Almanya da en iyi dereceyi gösteren takım diyebiliriz. 1986 Dünya Kupası finalini oynadıktan sonra kendi evlerinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda yarı final oynamışlardı.























Takım aynı zamanda Avrupa Şampiyonası tarihinin en kötü 8 performansı arasına da girdi. Daha önce kupa tarihinde 8 takım (birisi 1996'da Türkiye olmak üzere) 0 puan almıştı. Danimarka bunu 1988 ve 2000'de olmak üzere 2 kez başardı. Bu listeye İrlanda ve İsveç'in de eklenmesi mümkün.


















Bir başka anektod. En az 3 maçın oynandığı uluslararası turnuvalarda Hollanda daha önce hiç bu kadar kötü bir hücum performans göstermemişti. Eredivisie gol kralını, Sporting Lizbon ile müthiş bir sezon geçiren Ricky van Wolfswinkel'ı kadroya dahi almayıp Bundesliga ve İngiltere gol krallarını kadrosunda bulunduran takım sadece 2 gol atabildi. Aşağıdaki tabloda Hollanda'nın bugüne kadar minimum 3 maç oynadığı turnuvalarda, oynadığı maç sayısı, galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet sayısı ile attığı ve yediği goller var. 






Hiç yorum yok: