13 Haziran 2012 Çarşamba

JOHANOĞULLARI vs. HANSOĞULLARI



















Hollanda'nın güneydoğusundaki Kerkrade şehrinde bulunan Nieuwstraat. Almanya-Hollanda sınırının ta kendisi. Öyle ta kendisi ki, sokağın sağ tarafı Almanya sol tarafı Hollanda toprakları. Elinde weet ile sokağın sol tarafında tüttürsen dokunan yok ama karşıya geçtiğinde polis "gel bakalım canım" diyor.

Futbol böyle ayrıntılarla güzel. Bugün Hollanda kaybederse bütün taşlar dökülecek ortaya. Danimarka maçında Van Bommel'dan daha iyi oynamasına rağmen onun değil kendisinin oyundan çıkmasına sinirlenen Nigel de Jong, her kayırıldığında "damat" kontenjanı yüzüne vurulan Van Bommel, sessizliğini bozmaya hazırlanan Klaas-Jan Huntelaar, turnuva öncesi kendisi için "Inter'deki performansını milli takıma yansıtmıyor" diyen eski efsanelerden Willem van Hanegem'a "onu ciddiye alan kime yok ben niye alayım" diye çıkışan Wesley Sneijder, kendisini eleştiren yorumculara "yıllardır depresyonda olan insanlara cevap vermem" diye çatan Ibrahim Afellay, yine yedek bırakıldığı için huzursuz olan Dirk Kuijt, Afellay ile Robin van Persie'nin oda arkadaşlığını Huntelaar'a pas vermemeye kadar ilerlettikleri dedikodusu ve daha neler neler...

Hollanda dışarıdan bakınca Total Futbol'un kalesi turuncu hayaller gibi görünüyor ama içeride bazen Medrano Sirki'ni andırmıyor değil. Bugün, maç öncesi videolardan da anlaşıldığı gibi fena halde korktukları Mesut Özil iplerini çekerse bu ego şişkinliğinin hepsi ülkenin yüzünde patlayacak. Kazanırlarsa....Sneijder şöyle diyor: "Almanya'yı mağlup edersek tekrar işler yoluna girer ve moraller düzelir". Emektar yorumcu Jan Mulder de şöyle cevap veriyor: "Tonla para kazanıyorsunuz ve bütün ülke arkanızda, hala işlerin yolunda olması için Almanya'yı yenmeniz mi lazım?

Hiç yorum yok: