16 Ağustos 2012 Perşembe

VAN GAAL-KONTROL VE MAX RECKERS




















Hollanda milli takımının artık kendisine tahsis edilmiş bir Facebook'u var. Dışarıya kapalı, internet üzerinden futbolcuların belirli aralıklarla (bu aralıkların her sabah olduğu şeklinde bazı söylentiler var) bazı kısımları dolduracağı bir Oyuncu Performans Veri Tabanı. Konuyla ilgili ilk haberler çıktığında oyuncuların o gece kaç saat uyudukları ile ilgili kısımlar dahi olduğu dedikoduları mevcuttu ancak bu haberi Van Gaal bizzat yalanladı.  Hocaya göre sitede futbolcuların mevcut durumu ile ilgili bazı sorular olacak, ayrıca futbolculardan zamanının önemli bir kısmında ayrı kalacağı için de onlara formda kalmak için kulüp teknik direktörleri aracılığı ile bazı tavsiyelerde bulunacak. İyi uyku bunlardan bir tanesi ama Van Gaal'in bir yatılı okul hocası gibi bunu kontrol etme amacı yok. Ama yedikleri, içtikleri, futbol dışında yaptıkları sporlar veya formlarını etkileyecek aktiviteleri not etmeleri gerekiyor. Siteyi tasarlayan adam Bilgi İşlem uzmanı Max Reckers (resimde arkada). Reckers, Van Gaal ile Bayern ve AZ'de de çalışmıştı. Sonuçların pek fena olmadığını itiraf etmek lazım. Reckers'a göre bu site ile oyuncuların moral durumlarını da izlemek ve ona göre maç için görevler vermek mümkün olacak.

Buna göre her oyuncunun bir kullanıcı adı ve şifresi var. Tabii durum böyle olunca bilgisayar korsanlarına da davetiye çıkarıyor bu site. Örneğin bir korsan siteye girip futbolcu cevaplarıyla oynayarak küçük çapta bir kriz çıkarabilir, ama Reckers daha önce böyle bir tecrübe yaşamadığı gibi çok da çekinmediğini söylüyor. Verdiği bilgiye göre Premier Lig ve Bundesliga'daki hemen hemen tüm kulüplerin böyle bir sistemi var ve dünya üzerinde toplamda 250 kadar takım benzer yazılımları kullanıyor. Reckers aynı zamanda milli takım hocasıyla, örneğin kadroya çağırılmaması sebebiyle, problemler yaşayan bir oyuncunun, site bilgilerini dışarıyla paylaşmasını engellemek için hesapları bloke veya dondurma gibi olanakları olduğunu da ekliyor.

Van Gaal'in elinden düşürmediği not defteri ve kaleminin yanında, anlayacağınız başka "bilimsel araştırma" teknikleri de mevcut. 

1 yorum:

varol döken dedi ki...

bizde de ersun yanal çok iyi yapıyordu bu işi, ersun yanal iyiydi de teknolojisi kötüydü (bknz. ekteki resim)

http://reklamalemi.tumblr.com/image/29616117068