13 Eylül 2012 Perşembe

BEFORE MIDNIGHT

Ömrümde izlediğim en iyi 10 filmin arasına aldığım gibi, Before Sunrise ve Sunset, romantik film kategorisinde de kendi listemin zirvesindedir. Linklater, Hawke ve Delpy, yine 9 senelik bir aradan sonra üçüncü filmle muhtemelen bu işi bitirecekler. Çekimler Yunan adalarında yapılıyor. Filmin adı Before Midnight. Bu film yaşlandığımızın da bir kanıtıdır. Before Sunrise 1995'te sinemalara geldiğinde Hawke 25, Julie Delpy 26 yaşındaydı. Şimdi 41 ve 42 yaşındalar. Muhtemelen filmin müziklerini yine Delpy üstlenecek. Hayatından mutsuz ve Celine'i hiç unutamamış Jesse ile onu başlarda unutmuş görünen, sakin ama sonrada onu gördükçe açılan Celine'in şehir turunu izleyeceğiz yine. İlk film bana göre bu hikayenin mutsuz sonla biten mutlu, ikincisi ise mutlu sonla biten mutsuz tarafını anlatıyordu. Filmin çekimleri 1 hafta önce bitti. 2013'te sinemalara geliyor. Viyana, Paris ve Yunan adaları...Bu hikaye bitiyor mu yoksa Avrupa turuna devam mı göreceğiz. Başlanılan yer Viyana'da 50'li yaşlarda bitse pek de fena olmaz açıkçası. 

7 yorum:

gerisi önemli değil... dedi ki...

waking life'ı atlamışsın. orada da bir sahneleri var :)

varol döken dedi ki...

before kuşluk vakti between yatsı namazı, directed by ismail güneş

Del Piero dedi ki...

varol güneş alem adamsın :D
benim de en iyi 10 filmim arasında seri ama özellikle ilk film ayrı bir güzeldi sanki, bir kaç ay önceydi sanki çekimlerine başlandı dendi ama ne ara bitirdilerse.

KCKF dedi ki...

Animasyon bir filmde biraz daha sahneleri vardı. Adını hatırlayamadım şu an. :)

KCKF dedi ki...

A Scanner Darkly'miş. :) Sanırım Waking Life'la bir bağlantısı da var. Onu ararken buldum. :)

tubik dedi ki...

Bu seriyi "çok sevilen filmler" kategorisine eklemiş birkaç arkadaşımla birlikte, üçüncü filmin çekilmekte olduğunu duyduğumuz an tahminlerimizi NewYork'tan yana kullanmıştık. Önce ikisi için de alakasız olan Viyana, sonra Celine'in mekanı Paris geldi. Üçüncüsü de Jesse'in memleketinde geçeceği fikri mantıklıydı. Bu nedenle Yunan Adaları bizi pek kesmedi diyebilirim. Ama göreceğiz bakacağız. Muhtemelen Avrupa havasını bozup Amerika karmaşasına girmek istememiş olabilirler ki bu da çok mantıksız sayılmaz ama bari Roma falan olaydı, iyiydi!

Flying Dutchman dedi ki...

evet roma veya venice de guzel olabilirdi, paris ve viyana 2 metropoldu ayrica roma buna uyabilirdi...