13 Eylül 2012 Perşembe

HOLLANDA KOMBİNE RAKAMLARI





























2012-13 Eredivisie kombine satış rakamları. İlk 16 takım geçtiğimiz yıl da ligde mücadele eden son 2 takım ise bu sene yükselen takımlar. Toplamda geçen yıl satılan kombine sayısı 260.945'ten 255.790'e düşmüş durumda. Bunda geçen seneki hayal kırıklıklarının da etkisi var. Ama örneğin kabus sezonlardan sonra Şampiyonlar Ligi vizesi alabilen Feyenoord'da ve Avrupa kuapalarına katılan Vitesse'de önemli bir artış var. Tabii lig atlamanın da nasıl pozitif bir etkisi olduğu görülüyor. 

2 yorum:

Uğur Yılmaz dedi ki...

Utrecht beklediğimden az.
Abi esas söyleyeceğim benzer bir tabloyu bizim ligler için de bulup yayımlayabilir misin ? Kombine satışları bitmedi henüz ama bitince en azından. Bu konuda güvenilir bir kaynak yok. Biri farklı biri farklı rakamlar sunuyor.

Celal Abbas dedi ki...

türkiyede kemiksiz esas kazanç yayın geliri olduğu için yönetimlerin taraftarı afferdersiniz umurlarında değil. eğer bu yayın gelirleri olmasın ,bakın nasıl para kazanmak için değişik çarelere başvuruyorlar.

Birde 4 büyüklerin şöyle bir şansı var. İngilterede büüyk takımların taraftarları ülkenin dört bir tarafına dağılmış değil. herkes kendi semtinin takımını destekliyor. Bu Almanyada diğer liglerde de öyle.

Türkiyedeki tüm ülkeye yayılmış taraftarlar arasındaki 4 büüyük hegemonyası yayın gelirlerinede yansıyor. eğer herkes kendi ilinin takımını desteklese bu yayın gelirlerinde bu kadar büyük farklar oluşmayacak. Anadolu takımları düzeltmek istiyorlarsa bu haksızlığı önce hitap ettikleri illerin taraftarlarını kendilerine bağlayacak bağ kuracak yöntemler geliştirmeli halkla bütünleşmeli. nasıl yaparlar bilmiyorum