21 Eylül 2012 Cuma

HOLLANDA'NIN PROJECT X'İ


















18 bin nüfuslu bir kentti Hollanda'nın Groningen eyaletindeki Haren. Bu akşam en azından öyle değil. 15 yaşındaki Merthe bundan birkaç hafta önce 16 yaşına basacağı gün "Sweet Sixteen" felsefesiyle bir doğum günü partisi düzenlemeye karar veriyor. Facebook'ta organizasyonu yaratıyor ve davetleri yolluyor. Ancak ne oluyorsa o anda oluyor. Merthe bu davetleri "özel" yapmayınca arkadaşının arkadaşı, onun arkadaşı, onun tanıdığı derken tam 25 bin 500 kişi daveti kabul ediyor. 6 bin kişi belki gelirim diyor. Davetin ulaştığı insan sayısı 240 bin.
































Kent bu hafta boyunca alarmdaydı, belediye başkanıı, polis, esnaf ve tabii kasaba sakinleri. Şu an insanların Groningen'a trenlerle akın akın gittiği ve binlere ulaşıldığı haberleri geliyor. Dükkanlar, trafik levhaları ve benzer yapılarda tahribat var. Merthe'nin anne babası (ki resimdeki ev onlara ait) korkudan kızlarını da alıp şehir dışına kaçtılar. Yani ortada organizasyonu yaratan kız olmayacak.















Hollanda'nın "Project X"i için şimdiden tişörtler ve posterler basıldı. Buna benzer bir olay birkaç yıl önce Almanya'da da meydana gelmişti.


Hiç yorum yok: