28 Ocak 2013 Pazartesi

MESSİ VE 202 GOLÜ






































Bir insan ezeli rakibinin hevesini bu kadar kursağında bırakır. Ronaldo dün öğlen vakti Getafe ağlarına 3 gol gönderdiğinin akşamında, Messi'nin Osasuna ağlarına gönderdiği 4 golü izledi. Ayıptır. Bu 4 gol onu İspanya Ligi tarihinde üstüste 11 maçta gol atan ilk oyuncu yapmakla kalmadı, aynı zamanda Barcelona tarihinde de üstüste 10 resmi maçta gol atan ilk oyuncu olmasını sağladı. Bu 4 golün 2.si onun Barcelona forması altındaki 200. lig golüydü. Onun dışında 7 oyuncu daha bunu başarmıştı daha önce (aşağıdaki resim), bununla beraber bu barajı geçen İspanya Ligi tarihindeki en genç oyuncu Arjantinli. Bunu sadece Barcelona forması giyerek yapabilmiş başka bir adam da yok zaten. Messi 50 gol daha atarsa Athletic Bilbao'lu Telmo Zarra'ya ait rekoru kıracak. Eğer Raul bir gün İspanya'ya dönüp mucize yaratmazsa da onun bu performansını durduracak adam pek ortalarda görünmüyor.



















21 maçta ulaştığı 33 gollük performansı İspanya tarihinde yapabilmiş tek bir adam var. 1940-41 sezonunda Atlético Aviación formasıyla aynı rakama ulaşan Pruden. Aynı zamanda Messi, İspanya Ligi tarihinde 4 sezon arka arkaya 30 gol barajını aşan ilk oyuncu oldu. Daha önceki 3 sezonda ligde sırasıyla 34, 31 ve 50 gol atmıştı. Messi'nin attığı 33 gol, Avrupa'daki 5 büyük ligde oynayan 97 takımın 66'sının attığı golden daha fazla. Tüm resmi maçlarda bu sezon 44 golü var Katalanlar adına. Ligdeki 33'ün yanında 4 Copa del Rey, 5 Şampiyonlar Ligi 2 de İspanya Süper Kupası golü var.

Messi'nin 202 golünün dağılımı da girişte, VI harika bir grafik hazırlamış. Sol tarafta attığı gollerin rakibe göre dağılımı var. Sağ üstte görüldüğü gibi, 63 maçta 1, 44 maçta 2, 13 maçta 3 ve 3 maçta 4 gol attığını görüyorsunuz. Sağ tarafta attığı gollerin sağ ayak-sol ayak-kafa dağılımı var, hoş ayrıntı gollerden 1'ini elle attı. Bu 202 golün 111'i Camp Nou'da, 91'i ise deplasmanda. Sağ altta ise maç dakikalarına göre gollerin dağılımı var. Görüldüğü gibi Messi rakibin gardının düştüğü ya da direndiği son 15 dakikada tam bir başa bela oluyor. 

3 yorum:

sedila dedi ki...

101+91=192 :)))
111 içeride 91 dışarıda olacaktı..

coolasfcuk dedi ki...

valla yazıyı okuyorum da, her satırda tek gördüğüm "la liga belarus ligi'ne döndü"den başka bir şey değil.

kenzavey dedi ki...

Kazanmak için her yolun mübah olduğunu düşünen mantaliteyi sevmiyorum.. Barcelona'nın hakem aldatmaca antremanları, Messi'nin elle golü.. Yazık ettiler güzelim futbola. Buna Real Madrid'de dahil. Böyle futbol olmaz olsun.