12 Ocak 2013 Cumartesi

SNEIJDER VE HOLLANDA'DAN YANKILAR

























İnternette gördüğüm en anlamlı yazı "hayatımız ne kadar boşmuş ulan, 5 gündür Sneijder ile yatıp kalkıyoruz" olmuştur herhalde şu acaip transfer haftasında. Ariel Ortega ve Alex de Souza transferleri geliyor ilk olarak aklıma, bu transferler de çok uzun süre almış, hatta Aziz Yıldırım Alex'i 6 ay süren ve 2 transfer dönemine yayılan bir sürecin sonunda Hakan Bilal Kutlualp'ın maharetiyle Fenerbahçe'ye getirmişti. Sneijder'ın farkı haberleşme olanakları ve Twitter gibi bir canavarın varlığı. Belki Alex değil ama Arjantin milli takımının o zamanki 10 numarası (2002 Dünya Kupası'nda 10 numarayı giymişti) Ariel Ortega Fenerbahçe'ye geldiği günlerde Twitter bugünkü durumunda olsaydı buna benzer bir kıyamet kopardı muhtemelen. Dolayısıyla ülke transfer tarihinin en absürd 5 gününü yaşamış olmasının sebebi bu iletişim çağının beraberinde yarattığı kirlilik aynı zamanda. Bundan 20 yıl önce muhtemelen Yurdaşen Karahasan ve Ergün Gürsoy  Sneijder ve Yolanthe'yı Foça'daki yazlığa kaçırır ve orada imza attırırdı ve biz de ancak Fotospor'dan olayı ertesi gün öğrenirdik. Neyse bu bizim çılgınlığımız, ben bu kopan hengamenin Hollanda tarafını aktarayım, Hollanda halkı ve genelde de internet kullanıcılarının transfer hakkındaki yorumlarından bir derleme, tabii şunu belirteyim, bu iş kesinlik kazanmadan aşağıdaki yorumların tümü halen bir medya spekülasyonunun sonucunda gelmiştir.

-Eğer imzayı atarsa kaptanlık pazubandını teslim etmeli, kendisini bundan sonra ciddiye almak mümkün olmaz, Van Persie'ye devretmeli

-Milli takıma ve kariyere elveda, Van Gaal'in oturup Türkiye Ligi maçlarını izleyeceğini hiç sanmıyorum

-Hiç olmazsa Almanya Ligi'ne gidebilirdi, Türkiye Ligi'nde sadece Fener ve Gala var, Almanya'da en azından  9 tane üst düzey takım var.

-Eğer hiç bir takım istediği parayı vermiyorsa, QPR ile küme düşmemeye oynayacağına bu para ve her sene Şampiyonlar Ligi'nde oynama tercihi doğru

-Taraftarların futbola aşık olduğu bir ülkeye gidiyor başarılar Sneijder.

-Yolanthe Londra'nın büyük bir kulübünden teklif yoksa İstanbul'a gitmeyi istemiş olmalı

-Sneijder'ın çok fazla takip edilmeyen bir lige gitmesi yazık olur, Kuijt'a bakın her hafta gol atıyor ama kimsenin onu takip ettiği yok

-İngiliz kulüpleri onun için daha iyi bir tercih olurdu, orta sıra kulüpleri dahi, Galatasaray'a saygım var ama kendini Avrupa'ya gösterme şansı çok az, Hollanda'nın % 90'ı da zaten bu ligi takip etmiyor.

-Türkiye'ye gitmesinde problem yok, 28'inde gitmesinde problem var.

-Sokakta rahat rahat yürüyemeyeceği ve maçların satın alındığı bir ülkeye gidiyor.

-Galatasaray'dan yukarıda olan Rusya'nın CSKA ve Zenit kulüpleri de bu parayı verebilirdi. Yanlış tercih

-Kendisine büyük kulüplerden teklif yoksa Ajax'a dönmesi en iyisi olurdu.

-Ocak ayının sonuna kadar beklerse Manchester United'a da gidebilirdi.

-Para kazanacak, Türkiye Ligi'ne Hollanda Ligi'nden daha fazla şöhret var, İstanbul harika bir şehir, kararını destekliyorum

-Sneijder'a verilen para tamamen israf, bununla 10 yıllık altyapı yatırımı yapılabilirdi (tabii bu bir Galatasaray taraftarı)

-Sneijder, Chadli, Boateng, Assaidi...bu Galatasaray kafayı mı yedi, bu parayı nereden buluyorlar?

-Sneijder Türkiye'ye giderse şapkamı yerim



1 yorum:

Playful Penguin dedi ki...

"Hiç olmazsa Almanya Ligi'ne gidebilirdi, Türkiye Ligi'nde sadece Fener ve Gala var, Almanya'da en azından 9 tane üst düzey takım var."

En çok katıldığım yorum bu, artık Bursa'nın, an itibariyle Antalya'nın, Karabük'ün ve Gençlerin üst düzeye yaklaşması lazım.