3 Mart 2013 Pazar

KNOCK KNOCK! WHO'S THERE? SİNGAPUR SİLAHLI KUVVETLER FC





























Bu Amerikan filmlerindeki çözemediğimiz espri furyasının en nadide örneklerindendir "knock knock", "who is there?" şeklinde giden diyalog. Bugüne dek bir tanesine bile gülmüş değilim. Aslında bizdeki "seni büdü sordu", "hangi büdü?", "iyyakenabüdü" tarzında espri ama bunu İngilizceden Türkçeye çevirdiğinde bir halta benzemiyor. Şişman kadın şarkı söylemedi muhabbetinin bir benzeri. Aslında bir ara şu Amerikan komedilerinde geçen ve o ülke dışında kimsenin anlamadığı esprilerden de bir liste yapmak lazım.

Singapur Ligi'ni nasıl bilirsiniz. Ben arada sırada açıp FM'de oynarım ancak o kadar bilirim. Onda da sadece Singapur'u değil bütün Uzak Doğu liglerini katarım ki bir şeye benzesin. Bunun dışında gerçek hayattaki ligde durum şöyle oluyor. Nasıl teknik direktörler sezon başında fikstürü ellerine aldıklarında oturup her maçın yanına hedefledikleri puanları yazıyorlar, Singapur'da da bahis mafyası aynı şeyi yapıyor. Alıyorlar fikstürü ellerine sezon başında, 12 takımlı toplam 242 maçın olduğu ligde hangi maçı alta hangi maça üste hangi maçı karşılıklı gole bağlarız hesaplıyorlar. Sonra da futbolcularla bağlantı kurulup olay bağlanıyor. Hayır şikenin bu kadar revaçta olduğu bir ülkede Singapur Futbol Federasyonu ne mantıkla 2 tane kupa 1 de Charity Shield çıkarmış onu çözemedim, gerçi onları da bizim meşhur mafya üyelerinin baskısıyla yaratmışlardır, adamlar ekmek paralarını kazanacak 12 takımlı ligle o ocaklar yanmaz. S-League 1996'da kuruldu ve Singapore Armed Forces 8 şampiyonlukla en çok şampiyon olan takım. Adlarını bu sene Warriors FC olarak değiştirdiler.

Tabii bütün bu yozlaşmışlığa taraftarlar da rağbet etmiyorlar. Hiç olmazsa her şeyin kurmaca olduğunu bilen Amerikan halkının hala Amerikan Güreşi denen saçmalığı para verip izlemeleri gibi değil.  Singapur Ligi'ndeki maçların seyirci ortalaması 932. Zira Singapurlular kendi liglerini stadyumda izlemek yerine Premier Lig maçlarını televizyonda izlemeyi tercih ediyorlar. 2013 sezonu başlayalı 2 hafta oldu ve takımlar tribünlere taraftar çekmek için alternatif yollara gitmeye başladılar. Balestier Khalsa takımının futbolcuları artık ev ev dolaşarak insanları maçlara çağırmaya başlamışlar. Başkan "eğer futbolcuları karşılarında görürlerse belki gaza gelirler, bizim şehrin nüfusu 100 bin, yüzde 3'ü gelse kapalı gişe oynarız" diyor da (stadyum 3.900 kişilik) yaptıkları reklam içler acısı. "İngilizleri televizyonda görmektense gelip stadyumda ülkenin en iyi oyuncularnı görün". 

2 yorum:

Arrow Cave dedi ki...

vay bbe adamlar şikenin kralını yapıyorlar yani fm kurup bakasım geldi..:))

august oscar dedi ki...

- The horse walks into the bar. The bartender asks "why the long face?". - Why did the chicken cross the street?
İki tane de ben yazayım neden komik oldugunu bilmedigim anglo sakson esprilerinden..