18 Temmuz 2013 Perşembe

EVLADİYELİK ALBÜMLER 8: SAVAGE GARDEN-SAVAGE GARDEN



Grupla aynı ismi taşıyan ilk albümden korkarım her zaman ve gördüğüm yerde de uzaklaşırım. Ne güzel ilk kez albüm çıkarıyorsun, yıllardır beklediğin an gelmiş, zaten grup adını bularak önemli bir badireyi atlatmışsın, albüme de bir zahmet başka isim seçiver be kardeşim. İlla grubun adına atıf yapmak istiyorsan bir kelimeyi al. Savage Garden mı koydun, Savage Melodies koy bari...ne bileyim Songs from Santa Monica Garden koy, albümdeki şarkılardan birisine de atıf yap olmadı. Tamam Metallica gibi ilk albümden Kill' Em All, Slayer gibi Show No Mercy diye girme anladık ama bir havan olsun. Hiçbir şey bulamadım 1 koy bari..Bak Adele'e isimle mi uğraşıcam diye yaşını giriyor direk, banka şifresini doğum yılı yapan teyzeler gibi rahat, ne derdi var ne tasası...Savage Garden'ın bu albümü de böyle bir albümdür dolayısıyla önyargıyla yaklaştığım bir albüm olmuştur. 

Avustralyalı grubun içinde bulunan her şarkının belli bir kalitede olduğu bu şarkının o yıllarda şahsım için de önemli bir önemi vardı. Zira albüm Mart 1997'de piyasaya sürülmüştü. O sırada ÖSS'ye henüz girmiş ve iyi bir puan çıkarmış olan bendeniz "ÖYS'de de çocuğu koyarsam, arkama da Savage Garden'ın şu güzide albümünü alırsam kızların üniversitede bana teklif etmemesi imkansız lan" diyerek havaya girmiştim. Bu albümün her şarkısı, Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü'nün dumanaltı kafesi Beytepe'de, hatunlara iş atmak için kullanılmıştır. Dolayısıyla gençlik tarafından hunhar amaçlarca kullanılan bu albüm aslında bildiğin gayet güzeldir 90 standartlarına göre. Gelin görün ki albüm adı seçme konusunda kabız olan grup ilk single konusunda da aynı yeteneği tekrarlamış ve I Want You adındaki hitlerin en zayıfını, Eurovision bozması şarkıyı seçmiştir. Halbuki Break Me Shake Me, Tears of Pearls, Truly Madly Deeply, To the Moon and Back gibi sonradan izlemesine rağmen daha büyük başarılar elde etmiştir.

Tabii bu güzel şarkılar bize bir şey kazandırdı mı? Ne gezer. Sap geldik sap gittik afedersin. Zaten Savage Garden da umduğunu bulamadı ki ilkinin fena halde gölgesinde kalan bir ikinci albüm çıkarıp dağıldılar. Darren Hayes yoluna solo olarak devam etti ama o 12 milyon kopya zaten ilk albümün koyduğu çıtayı uzaktan göremediler bile. Albüm hala arşivliktir o ayrı...

1 yorum:

orion dedi ki...

Truly Madly Deeply gerçekten çok hoş şarkıydı, hala arada dinlerim. Bu arada üstad, "ÖSS Sınavı", ÖSS'deki anlatım bozukluğu sorularına bir örnek olmuş sanki :)