8 Ağustos 2013 Perşembe

MACCLESFIELD ÇEKİRDEKÇİSİ SAHADA


























Macclesfield Town F.C.İngiltere Konferans Premier Ligi'nde mücadele ediyor, İngiltere 5.ligi. Alt liglerdeki takımların en büyük problemlerinden olan maddi sıkıntı onlarda da mevcut. Haziran ayında yeni bir uygulamayla geldiler gündeme. 20 bin paundu getiren herhangi bir taraftar takımın ligde veya kupada oynayacağı bir maçta son 10 dakika görev yapacaktı ve hatta 1 hafta boyunca takımla antrenmanlara çıkacaktı. Kim bu işe kalkışacak diye beklerken Manchester United taraftarı, işadamı James Gorfin 10 bin paundu bastırdı ve Macclesfield'ın geçen cumartesi Stoke City ile oynadığı hazırlık maçının 70. dakikasında oyuna girdi. Tabii heyecan ve maç temposu 10 dakikada bile onu tüketmeye yetti ve 40 yaşındaki Gorfin kesilen ortayı ağlara gömmek isterken kendisini fazla zorladı ve adalesinden sakatlandı. Yine de 1 hafta boyunca takımla geçirdiği zamanın harika olduğunu söylüyor. Muhtemelen sezon içerisinde aynı zevki bir daha tatmak isteyecektir. Kendisini sakatladığı pozisyon aşağıda. İşin ucunda tarihe geçmek olunca sakatlığı falan düşünmüyorsun tabii. Benim merak ettiği takımın diğer oyuncularının neler hissettiği ve tabii Macclesfield bu sezon olası bir yükselme performansı gösterirse ve taraftarın biri en kritik maçta oynamak için parayı bastırırsa ne olacağı.


1 yorum:

varol döken dedi ki...

5. lig federasyona bağlı değil mi? sirk mi abi orası nasıl giriyor kafasına göre lisanssız falan. bu blog eskisi gibi araştırmıyor, atlatma haber heyecanıyla hemen veriyor!

(bir de efsane ben daha iyi oynarım diye bağırıp hocanın çağırmasıyla oyuna giren ve gol atıp tüm takımı göt eden bir taraftar hikayesi vardı, ben bulamadım onu da ısıtıp bir servis etsene sana zahmet)