21 Kasım 2013 Perşembe

ZLATAN'DAN 5 SALVO

























Zlatan’ın olmadığı bir Dünya Kupası’nı izlemeye değmez”. Portekiz’e 2014 Dünya Kupası baraj maçında elenen İsveç’in yıldızı İbrahimoviç kameralara böyle konuşmuştu. Bu İsveçli’nin basınla olan münasebetindeki ilk sansasyonel demeci değil.Yazıdaki maddelerin içinde ilgili videolara linkler bulunabilir

Karşında Tanrı duruyor

Portekiz ile oynanacak baraj maçı rövanşı öncesinde İsveç televizyonu kendisiyle ülkenin dünya kupası şansı üzerine bir röportaj yaptı. Muhabirin İsveç'in maçı kazanıp kazanmayacağına olan inancı için Ibrahimovic "Portekiz maçın favorisi, onlra zorluk çıkarmaya çalışacağız çünkü Dünya Kupası'na gitmeyi istiyoruz, maçın nasıl sonuçlanacağını Tanrı bilir" cevabını verdi. Muhabirin "Tanrı'ya soru sormak biraz zor" yorumuna karşılık Ibra'nın cevabı "Tanrı karşında duruyor" oldu.

Kız kardeşini de getir

Ibrahimovic Barcelona antrenman sahasına ilk ayak bastığı günlerde taraftarlar ondan imza almak için etrafını sarmıştı. Ancak bir İspanyol kadın gazeteci Pique ile basında çıkan bir fotoğrafı ile ilgili onun sertliği ve erkeksi karakterini sorgulayınca İsveçli çileden çıktı. Kadın gazeteciyi imzaları dağıttıktan sonra arabasına çağıran futbolcu cevabını verdi. "Gay olup olmadığımı merak ediyorsan bu akşam evime gel....Gelirken kız kardeşini de getir"...

Fiat gibi kullanıldım

Zlatan'ın otobiyografisi "Ben, Zlatan" bir çok ülkede en çok satanlar listesinde uzun süre kaldı. İsveçli Barcelona'daki ilk 6 ayında çok mutlu olduğunu ama daha sonra her şeyin değiştini anlatıyordu. Özellikle teknik direktör Pep Guardiola ile karakter çatışmaları yaşayan oyuncu "eğer birisinin benimle problemi varsa gelip benimle konuşması gerekir, böylece 2 erkek gibi görüşebiliriz" diyordu. Bu ikilinin birbiriyle hiç konuşmadığı biliniyordu. Şöyle diyordu şampiyonluk koleksiyoncusu futbolcu "Messi'nin yanında 2.forvet gibi kullanılıyordum. Eğer bir Fiat gibi kullanacaksan neden Ferrari alırsın ki"

Hangi parfüm

İsveç milli takımıyla çıktığı bir maç sonrası bir muhabirin sorularını cevaplayan Ibrahimovic bir süre cevaplarını verdikten sonra muhabirin ceketiyle ilgili şakalar yapmaya başladı. İşi daha da ileri götüren Ibra bu sefer muhabirle "bu koku da ne, biraz kokuyorsun galiba" diyerek alay etmeye başladı. Soğukkanlılığını koruyup röportajı bitiren İsveçli muhabir, röportajın sonunda "Euro 2008'de görüşürüz" deyince bizimki hemen cevabı yapıştırdı, "hiç sanmıyorum".

Bunu karına sorsana delikanlı

İngiltere ile İsveç arasında 2004 yılında oynanan bir milli maç sonrası basın toplantısında bir gazteci Ibra'ya yüzündeki çiziklerin nereden geldiğini sorduğunda hayatının hatasını yapmıştı. Cevap gecikmedi..."Bunu karına sor bakalım"

Hiç yorum yok: