3 Aralık 2013 Salı

NÖBETÇİ HOCA





















Bir Totemspor Haberidir

Bir takım aynı teknik direktörle kaç kez çalışabilir? Katar'ın Al Wakrah takımı bu alanda sınırları zorluyor.

Teknik adamların aynı takımda birden fazla kez görev yapması alışılageldik bir durum. Türkiye Ligi'nde de Fatih Terim, Christoph Daum, Şenol Güneş gibi isimler Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor'da teknik direktörlük dönemlerini tek seferle sınırlamadılar. Yurt dışında da bu örneklerle karşılaşıyoruz. Marcello Lippi-Juventus, Fabio Capello-Real Madrid, Jose Mourinho-Chelsea ilk akla gelenler. Ancak Katar'da, bu alanda rekoru zorlayan bir teknik adam var. Iraklı Adnan Dirjal Katar Stars Ligi'nde mücadele eden Al-Wakrah takımında çeşitli tarihlerde tam 6 kez görev yaptı ve şu anda da 6. dönemini sürdürüyor.

Dirjal, futbolculuk kariyeri boyunca Irak'ta forma giydi ve Irak milli takımında 90 kez forma giydi. Saddam Hüseyin'in oğlu Uday'ın sahip olduğu Al-Rasheed onun saha içi kariyerinin en parlak olduğu dönemdi. Teknik direktörlük kariyerinde de ülkesinin milli takımında başladıktan sonra 1995 yılında yolu Al Wakrah'a düştü. 1998'de o ayrıldıktan 1 sene sonra takım ilk kez Katar Ligi'nde şampiyon oldu. 1999-2000 sezonunda tekrar göreve döndü ancak bu sefer ömrü daha kısa sürdü. Ne ilginçtir ki takım yine o ayrıldıktan 1 sene sonra lig şampiyonluğunu kazandı. 2004'te 3. kez göreve başladıktan sonra çeşitli aralıklarla Al Wakrah'ta çalışmaya devam etti ve boşta olduğu dönemlerde başka hiçbir takımın başına geçmedi. Haziran ayında sözleşmesi yenilenmeyen Mehmed Bazdarevic'in yerine göreve başladığında "burayı evim gibi hissediyorum" demişti. Takımı şu anda ligde 7. sırada. Al Wakrah onun teknik direktörlük yaptığı dönemlerde 2 kupa kazanabildi ancak ligde hiçbir zaman mutlu sona ulaşamadı.

Dirjal'ın ligde ilginç bir statüsü de var. Ligde yerli hiçbir hoca bulunmuyor ve Dirjal Asyalı tek teknik adam. Diğer 13 takımın teknik direktörleri arasında 2 İspanyol, 2 Brezilyalı, 2 Fransız, 2 Romen, 1'er tane de Çek, Alman, Belçikalı, Faslı ve Tunuslu isimler var. Eric Gerets, Zico, Sebastiao Lazaroni gibi Türk futbolunun yakından tanıdığı isimlerin yanında, Mircea Lucescu'nun oğlu Razvan Lucescu da lig lideri El Jaish'in başında. 

Hiç yorum yok: