19 Şubat 2014 Çarşamba

BİR İNTİKAM SİLAHI OLARAK TAVUK BUTU



















David Beckham'ın Şubat 2003'te FA Cup 3. turunda Arsenal'e kaybetmeleri sonrası Sir Alex tarafından başına doğru uçuşa geçen krampon sebebiyle sahip olduğu dikişler meşhurdur İngiliz futbol tarihinde.Teknik adamların soyunma odasındaki çıldırışları sonrası oluşan sakatlıkların hikayesi çoktur. Sampdoria ile 1990-91 sezonunda Serie A şampiyonluğu yaşamış İtalyan futbolcu Ivano Bonetti, Bologna, Brescia ve Torino takımlarında oynadıktan sonra 1995-96 sezonunda Grimsby Town'a imza attı. Bu öyle sansasyonel yaratan bir transferdi ki, kendisini transfer edebilmek için gererekli olan 100 bin poundun 50 bini taraftarlarca karşılanmış, kalan 50 bin poundu ise Bonetti kendisi ödemişti. Grimsby o sırada bugünkü Championship'te yani 2. ligde mücadele ediyordu (bugün 5. ligdeler). 10 Şubat 1996'da takım Luton Town önündeydi. 1 ay önce FA Cup'ta 7-1 mağlup ettikleri takıma bu sefer Luton'da 3-2 mağlup oldular. İngiliz basınının aktardığına göre maç sonrası Grimsby'nin menajer-oyuncusu Brian Laws (en son Scunthorpe United'ın başındaydı), soyunma odasında taraftarların sevgilisi  Bonetti'ye (nereden geldiği belli olmayan) bir tabak dolusu chicken wings fırlatmış ve oyuncunun yanak kemiği kırılmıştı. Yukarıda hadise sonrası kulüp başkanı Bill Carr ile basına verdikleri demeç görülüyor.

Olaydan yıllar sonra o günkü maçta takımının 2 golünü atan Jamie Forrester söz konusu olayın, Bonetti'nin maç sonrası, ev sahibi ekibin soyunma odasına gönderdiği sandviçleri yerken, Laws'ın "biz burada kaybettik, sen soktuğumun sandviçini yiyorsun" diye çileden çıkması ve sandviç tepsisini Bonetti'ye fırlatmasıyla gerçekleştiğini açıklamıştı.

Grimsby sezonu 17. sırada bitirdi. Laws bavulu toplayıp Darlington'da futbol oynamaya başladı. Bonetti de sezon sonu John Aldridge'i menajer-futbolcu olarak atayan Tranmere Rovers'a transfer oldu.2002 yılında İskoçya'nın Dundee kulübünde bir başka menajer-oyuncu olarak kariyerine nokta koydu.

Hiç yorum yok: