21 Eylül 2007 Cuma

MR. EGO ARTIK YOK




İngiltere Premiere Lig Ekiplerinden Chelsea'nin başında 4. yılını geçiren Portekiz'li teknik adam Jose Mourinho nasıl olduğu hala tam olarak açıklanmayan gelişmeler sonucu görevinden ayrıldı. Porto ve Chelsea'de aralıksız görev yaptığı toplam 6 senenin hiç birini kupasız geçirmeyen Mourinho bu süre zarfında arka arkaya olmak üzere 1 UEFA Kupası bir Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu, 2 İngiltere Premiere Lig Şampiyonluğu ve F.A. Cup şampiyonluğu yaşadı. Premiere Lig'deki iki şampiyonluğu sırasında Ronaldo, Rooney, Van Nistelrooy, Henry gibi forvetlerin arasında Mavilerin forveti Didider Drogba ve Eidur Gudjohnsen gibi 2 ismi duyulmamış futbolcuydu.

Mourinho gibi bir futbol karakterinin görevden ayrılmasının arkasında görüldüğü kadarıyla başkan Roman Abramovich'le yaşadığı ayrılıklar var. Mourinho'nun görevden ayrılmasının ardından manager koltuğuna daha önce Chelsea yönetiminde de görev alan ve Abramovich'in dostu İsrailli Avram Grant ve Steve Clarke oturdu. İkili Mourinho'nun yokluğunu hissettirmemeye çalışacak.

Tabi hissettirilmemeye çalışılan Jose Mourinho gibi bir adamın yokluğu olunca ne kadar başarılı olurlar şüpheli.
Kim ne derse desin futbol dünyası ve Ada futbolu çok önemli bir karakterini kaybetti.
Moruniho'nun alacağı tazminat ise merakla bekleniyor. Zira Portekizli'nin ayrılık dedikodularının ilk basına yansıdığı aylarda "Beni görevden alırlarsa dünyanın en zengin teknik direktörü yaparlar" şeklinde bir açıklaması olmuştu.

Hiç yorum yok: