20 Ekim 2007 Cumartesi

CESUR YÜREK'TEN MESAİYE DEVAM



Glasgow Rangers’tan, güneye, Blackburn kentine transferi gündeme geldiğinde Rangers taraftarları “Cesur Yürek” lakabını taktıkları Tugay Kerimoğlu’nun takımdan ayrılmaması için formalarını Ibrox’un önüne bırakmışlardı. Her şeye rağmen Tugay, Galatasaray’da beraber çalıştıkları Greame Souness’ın ricasını kıramamış ve Rovers’a transfer olmuştu 2001 yılında.

7 yıldır Türkiye dışında oynuyor Tugay. Dünyanın en hızlı futbol oynanan liginde. Dünyanın en kalabalık maç trafiğinin olduğu ligde. 37 yaşında. Geçtiğimiz sezon sonu futbolu bırakması gündeme geldiğinde menajer Mark Hughes bunu kesinlikle istemediğini gösteren bir çok demeç vermişti. Sir Alex Ferguson onun için "eğer daha genç bir oyuncu olsaydı kendi takımımda görmekten mutluluk duyardım" demişti 2 sezon önce. Bir Türk Futbolcusu yurt dışında 7 sene oynayacak ve o takımın kaptanı olacak. Yurt dışına gönderdiğimiz örneklere bakınca şaka gibi geliyor. Nihat’la beraber yurt dışındaki gerçek gururlarımızdan. Bu hafta Ewood Park’ta Blackburn’un 4-2 kazandığı maçta 30 metreden Reading filelerini havalandırdı.

3 haftada bir sakatlanıp kadroya giremeyen, bir hevesin peşinde koşup disiplini görünce 2 ay sonra Türkiye’ye dönen tüm “yalancı” lejyonerlerimize selam olsun.

Hiç yorum yok: