8 Ekim 2007 Pazartesi

CHELSEA SONUNDA HOLLANDALILARDAN BİRİNİ BEĞENDİ



Teknik direktörlüğe Avram Grant’in getirilmesinden sonra saha içindeki işleri pek iyi gitmeyen Chelsea kulübü, kulübe için adı geçen Hollandalı teknik adamların arasından Ajax’ınkinde karar kıldı. Amsterdam kulübünün hocası Henk Ten Cate iki kulüp yönetiminin anlaşması sonucu Londra ekibinde göreve başlayacak. Chelsea ve Hollandalı teknik adam arasında henüz resmi anlaşma imzalanmadı.

Daha once Barcelona’da Frank Rijkaard’ın yardımcılığını yapan Ten Cate son bir sezondur Ajax’ı çalıştırıyordu. Daha önce de futbolculuk döneminde uzun yıllar görev yaptığı Go Ahead Eagles, Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, NAC Breda gibi takımları çalıştırmıştı. Çok göz alıcı bir kariyer olarak görünmüyor ilk bakıldığında. Hatta çalıştırdığı Hollanda takımlarına bakınca bir nevi Hollanda Hüseyin Kalpar’ı veya Güvenç Kurtar’ıyla karşı karşıya mıyız? diye düşünmeden edemiyor insan. 

Ama kazın ayağı öyle değil. En azından Ajax'ta geçen sezonki performansı bir tür Carlos Queiroz-Real Madrid vakası yaşanmayacağını garanti edebilir.

Sezon öncesi Wesley Sneijder ve Ryan Babel’i Real Madrid ve Liverpool takımlarına kaptıran Ten Cate bu futbolcuların eksikliğini en çok, önce Şampiyonlar Ligi daha sonra da UEFA Kupası’ndan görece kendisinden güçsüz takımlara elenmesi sırasında çekti.

Henk Ten Cate’in Stamford Bridge’e yerleşmesi ile birlikte Avram Grant’ın daha çok kulübün dış ilişkilere yönlendirileceği ve Ten Cate’in antrenman sahasinda yonetimi eline alacağı söyleniyor.

Ajax teknik direktör arayışında

Hiç yorum yok: