18 Ekim 2007 Perşembe

EURO 2008 ELEMELERİ


Cumartesi'den sonra Ekim maçlarının ikinci periyodu da dün akşam oynandı.

A Grubu’nda değişen bir şey yok. Polonya ve Portekiz tam yol gidiyorlar. Portekiz dün Kazakistan deplasmanında zor da olsa 2-1 kazandı. Son iki maça bu iki takım avantajlı giriyor.

B Grubu’nda İskoçya okyanusu geçip su birikintisinde boğuldu. Gürcistan’a deplasmanda 2-0 mağlup olunca Hampden Park’taki İtalya maçı artık ölüm kalım meselesine dönüştü. Galibiyetten başka çareleri yok.

D Grubu’nda Almanya finaller biletini Cumartesi günü alınca yanında Çek Cumhuriyeti’ni de götürdü. Kendi evlerinde Çeklere 3-0 mağlup oldular. Böylece bu grupta yapılacak bir iş kalmadı. Kalan maçlar artık formalite.

F Grubu’nda da İspanya ve İsveç artık finallerde diyebiliriz. Matematiksel olarak halen tökezleme şansları var ama ortadaki tablo ona bile olanak tanımayacak durumda. Üçüncü sıradaki takımdan, İsveç 6 İspanya 5 puanlık farkla son 2 maça giriyor.

H Grubu’nda Romanya dün akşam işi bitirdi. Luksemburg’u deplasmanda 2-0 mağlup ettiler. Hollanda da Slovenya’yı kendi evinde 2-0 mağlup ederek Bulgaristan’la arasındaki puan farkını 4 puana çıkardı. Marco Van Basten’in ekibi kalan iki maçtan birini kazandığı taktirde işi bitirecek.

Hiç yorum yok: