18 Ekim 2007 Perşembe

HİDDİNK'İN TILSIMI KIZIL MEYDAN'DA


Yaşayan en büyük teknik direktörlerden biri Guus Hiddink. Doğduğu kent olan Varsseveld kelimesini wikipedia’da yazdığınızda kentin lokasyonundan sonra, Guus Hiddink’in doğduğu kent olarak tanımı yapılıyor. Yani ismi vatanının üstüne çıkmış insanlardan.

Hollandalı teknik adamın bir istatistiği var. Son üç Dünya Kupası’nda çalıştırdığı takımlar 2 kez yarı finale (1998-Hollanda, 2002-Güney Kore), 1 kez de 2. tura yükseldi (2006-Avustralya). Eğer 32 yıl sonra tarihinde ikinci kez Dünya Kupası finallerine soktuğu Avustralya, Almanya’da son dakika penaltısı ile İtalya’ya boyun eğmeseydi, belki de Hiddink kırılması güç bir rekora imza atacaktı.

Hiddink dokunduğu her takımı yüceltme yetisine sahip bir teknik adam. Güney Kore gibi bir takımı (inkar etmeyelim biraz da hakemlerin desteğiyle) 2002 Dünya Kupası dördüncülüğüne taşıdı. Güney Kore’li taraftarların Dünya Kupası boyunca açtığı “Guus Hiddink, make our dreams come true (Guus Hiddink, Rüyalarımızı gerçekleştir)” pankartının hakkını fazlasıyla verdi.

Şu an Rusya’nın başında. Grupta Hırvatistan ve İngiltere ile mücadele ediyor. Dün kader maçında Moskova’da Rooney’in golüyle 1-0 yenik düştükleri maçı Spartak Moskova’lı Roman Pavlyuchenko’nun 4 dakika içinde attığı 2 golle 2-1 kazandılar ve ipleri kendi ellerine aldılar. Eğer deplasmandaki İsrail ve evlerindeki Andorra maçlarını kazanırlarsa İngiltere’yi elemelerde saf dışı ediyorlar. Gönlümüz onlardan yana.

Bahsettiğimiz adamın kariyerindeki tek falsonun ülkemizden geçtiğini söyleyelim. Şaşıran var mı?

Hiç yorum yok: