19 Ekim 2007 Cuma

MERSEYSIDE


Bir çok yerde okuduk hafta boyunca. Goodison Park tarihi günlerinden birine ev sahipliği yapacak (İlker Yasin modu). Merseyside derbisinde kop tribününün sakinleri Liverpool şehrinin mavi renkli koltuklarına oturacaklar 90 dakika boyunca. Everton-Liverpool derbisi.


Maçı hep beraber izleyip göreceğiz. Bizim anlatmak istediğimiz bir anektod. Maziye bir gönderme. Tarih 20 Mayıs 1989. Yer Wembley Stadyumu. 82.500 seyirci önünde dünyanın en prestijli federasyon kupası olan F.A. Cup için bu iki takım karşı karşıya geldi. 1980 doğumlu futbol sevdalısı gençlerin Liverpool ve Everton fanı olarak ayrım yaşadığı maç işte bu maçtır gerçek anlamda. Evertonlının Evertonlı Liverpool’lının Liverpool’lı olduğu maç sizin anlayacağınız.

İki efsane kadro,


Liverpool : Grobbelaar - Ablett, Staunton (Venison), Nicol, Ronnie Whelan, Hansen, Beardsley, Aldridge (Ian Rush), Houghton, John Barnes, McMahon.


Everton : Southall - Neil McDonald, Van Den Hauwe, Ratcliffe, David Watson,
Bracewell (Stuart McCall), Nevin, Steven, Sharp, Cottee, Sheedy (Ian Wilson)

Liverpool 1-0 öne geçer İrlandalı John Aldridge ile. İskoç Stuart McCall 90. dakikada Everton’ı kupaya bağlar. Ardından uzatmada Galli Ian Rush atar. Ardından bir daha McCall ve son olarak yine Ian Rush. Liverpool kupayı 3-2’lik skor ile kazanır ama bu maç F.A. Cup tarihinin hala en güzel maçı olarak hafızalarda kalır. İlginç olan maçın özetinin sonradan oyuna giren iki oyuncu Rush ve Mc Call’un düellosu olarak değerlendirilebileceği ve gollerin tümünün İngiliz olmayan oyunculardan gelmesidir.

Yine bu kalitede olmasa da bu tansiyonda geçeceğinden emin olduğumuz bir maçın arifesindeyiz. Yalnız yürümeyenler mi yoksa yeterince iyi olmanın yolunun en iyi olmakla gerçekleştiğine (nil satis nisi optimum) inananlar mı? Hafta sonu göreceğiz.
Efsane maçın videosu

Hiç yorum yok: