15 Ocak 2011 Cumartesi

MÜZİK TARİHİNİN EFSANE ALBÜMLERİ 5/10: BLIND GUARDIAN - SOMEWHERE FAR BEYOND

























Efsaneler listesinin ilk 4 albümü Britanya ekolünden gelen albümlerdi. Iron Maiden Londra, The Cranberries, Limerick, Oasis Manchester ve Jethro Tull Blackpool. Bu sefer ki grup ise Heavy Metal tarihinin en sağlam gruplarına ev sahipliği etme konusunda Kıta Avrupasında İskandinavya ile çekişen Almanya'nın Krefeld kentinden. 1988 yılının Nisan ayında çıkardıkları ilk albümleri "Battalions Of Fear"den sonra yaptıkları her albümde çıtayı biraz daha yükselten "Blind Guardian" Progressive öğeleri adam akıllı kullanmaya başladığı ilk albümü “Imaginations From The Other Side”dan önce yaptıkları son albüm olan 1992 tarihli “Somewhere Far Beyond”da power-metal ağırlıklı albüm serisinin de en olgun çalışmasına imza attı.

Klasik gitar tınılarıyla başlayan ve ardından gelen patlamayla açılan “Time What Is Time” ve “Journey Through the Dark” ardından gelen iki yavaş tempolu şarkı “Black Chamber”, “Theatre Of Pain” ve “Quest For Tanelorn” ve ilk bölümü kapatan “Ashes To Ashes”.

Albümün ikinci bölümünün açıldığı şarkı için ise çok şey söylemeye gerek yok. “Hier kommt de Bard’s Song”. Önce dünya üzerindeki tüm Blind Guardian fanlarının noktasına virgülüne ezberlediği “In The Forest” sonra da “The Hobbit” versiyonu. Devamında Yüksek topraklardan gelen gayda melodisiyle (The Piper’s Calling) açılan “Somewhere Far Beyond”. Albümün isim şarkısından sonra Blind Guardian cover yapma konusunda neden rakipsiz olduğunu kanıtlıyor.Harika bir Queen yorumu. “Spread Your Wings”. Sonra Satan coverı “Trial By Fire” ve kapanırken de “Theatre Of Pain”in orkestral versiyonu.

Andreas Marschall elinden çıkma enfes bir kapak. Hansi Kursch’un giderek büyüyen sesi.Hiç bir şarkısı boş olmayan 13 şarkılık kaya gibi bir albüm. Sadece Blind Guardian değil tüm bir heavy metal tarihinin en iyi bir kaç albümünden biri.

Hansi Kürsch: Bass / vocals
Marcus Siepen: Guitar
André Olbrich: Guitar
Thomen Stauch: Drums

2 yorum:

Serkan Akkoyun dedi ki...

2 Nisan 2011 'de Türkiye'deler.

Mr. Sandman dedi ki...

en iyi albümleri...

baştan sonra bir tane düşük şarkı yok!

guardian guardian guardian of the blind!

2 nisan da tekrar görüşmek üzere!