7 Ekim 2007 Pazar

TAM LINCOLN'UN MAÇIYDI BE ABİ



Sezon başından beri Schalke’nin Lincoln’ün yerine aldığı Rakitic’in bu gediği kapatabileceği ve Schalke’nin istikrarsız Lincoln’ü göndermekle çok iyi bir iş yaptığı söylenip duruyordu. Konuşma sırasını bu hafta değiştirebiliriz. Dün Karlsruhe karşısında Gelsenkirchen’de Christian Timm’in 2 golüyle mağlup oldular. Maçın tümünü izledik. Schalke 04 şampiyonluğu ya da küme düşmeyi garantilemiş bir takım gibiydi. Kesin bir ifadeyle sahada hiç bir şey yapmadılar. Skoru değiştirmeye yönelik hiç bir oyuncu çabası görünmedi. Sadece Rakitic’in 1-2 tane uzak şutu o kadar. Hani Türkiye'de maç izlenen kahvehanelerde o maçta kim oynamıyorsa "tam onun maçı" olur ya. Disiplinsiz ve istikrarsız diye gönderilen Lincoln bu sene daha kaç maçta aranacak düşünüyoruz.


Gelelim şu Kuranyi meselesine. Bu futbolcu her sene Türkiye’ye çoğunlukla da Fenerbahçe’ye transfer olup duruyor. NTV bereket Alman Ligi’ni veriyor da kendi gözümüzle ve nizamımızla izleyebiliyoruz. Halil Altıntop’u protesto eden Schalke taraftarı bu oyuncuya nasıl dayanıyor ya da Kezman’ı yuhalayan Fenerbahçe taraftarı bu futbolcuya ne kadar dayanabilir şüpheliyiz. Koca bir hiç. Dün de pek farklı değildi.

Kapatırken Karlshure’ye değinelim. Lige bu sene yükseldiler. 9 maç, 6 galibiyet, 3 mağlubiyet. Maç fazlasıyla lider Bayern’in 2 puan gerisinde ikinci sıradalar. Dün 90 dakika boyunca sahanın tek hakimiydiler ve neredeyse her istediklerini yaptılar, çok net hücum akınları ile 2 tane de gol attılar. Onları da takipteyiz.



 

Hiç yorum yok: