27 Ekim 2007 Cumartesi

VAY ANASINI BİR GOL DAHA YEDİK SAYIN SEYİRCİLER



TRT Spikeri Abidin Aydoğdu'nun 80'li yıllarda milli takım olarak 8 gol yediğimiz İngiltere maçında muhtemelen oyunun sonlarına doğru olan gollerden birindeki yorumu başlıktaki cümle.

Kayserispor. 2003-2004 yılında Süper Lig'e çıktılar. Yani bu sezon onların süper ligdeki dördüncü sezonu.Birinci sezonda güç bela kümede kalabildiler. İkinci sezon ligi beşinci bitirdiler. Geçtiğimiz sezon yine beşinci oldular. Bu sezon takımın başında, son iki sezonun lig beşincisi Ertuğrul Sağlam’ın Beşiktaş’a gidişi ile yerine getirilen Tolunay Kafkas var. Dün Trabzonspor’u 90. dakika golüyle 1-0 mağlup ettiler. Maç içinde ve sonunda Kayserispor’lu taraftarlar Kafkas’ı istifaya davet ettiler. Yalnız bir nokta var. Takım ligin beşinci sırasında. Yani 2 sezon boyunca büyük çıkış yaptığı söylenen Kayserispor o yılarda neredeyse yine orda. İsitfa isteğinin gerekçesi kötü futbol. Peki



Everton. İngiltere futbol tarihinin en başarılı takımlarından biri ve bir çok kişiye göre de en büyük 5 takımından birisi. İngiltere Ligi’nde 9 kez mutlu sona ulaşmışlar. Takım son yıllarda Liverpool’ın başarılarının gölgesinde. 2002 Mart ayında şu anki menajer David Moyes iş başı yapmasa belki de küme düşeceklerdi. Moyes o günden beri takımın başında. Elde ettiği en iyi derece lig dördüncülüğü. Premier Lig tarihindeki en iyi dereceleri. Şu anda ligde 11. sırada. Takımın başında 5 yıldır bulunan David Moyes’in bir kere bile koltuğunun salantıda olduğunu duymadık. Tarihinde 9 şampiyonluk bulunan bir kulübe yaşattığı en iyi derece dördüncülük olan bir adamdan bahsediyoruz. Sebebi de Ferguson, Wenger örneklerinde gördüğümüz istikrarın ne kadar önemli olduğuna olan inanç belki de.

Bir şeyler canlandı mı? Milli takımlar tarihimizde İngiltere’ye kaç gol atmıştık hatırlayan var mı?


Yazmıştık yine yazıyoruz. 70 milyon tane teknik direktörün olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Ama tekniğimiz de direktörlüğümüz de çok zayıf.

Hiç yorum yok: