28 Ekim 2007 Pazar

VER ALVES'E YAZ DEFTERE



Eredivisie dün oynanan 4 maçla devam etti. Heerenveen VVV Venlo deplasmanında 4-0 kazanırken gollerin ikisini 3 hafta önce sahalara dönen ve blogda defalarca kendisinden bahsettiğimiz Afonso Alves kaydetti. Böylece Alves 3 hafta içinde attığı gol sayısını 10’a yükseltti. Devre arasında herhangi bir takıma transfer olmazsa sezon sonu kaç gole ulaşacağını tahmin etmek istemiyoruz. Hollanda’da bununla ilgili bahisler şimdiden dönmeye başladı.

Lider Feyenoord Enschede deplasmanında Twente’ye 2-0 ile boyun eğerek PSV ve Ajax’a bugün için umut verdi. Son sıraları ilgilendiren karşılaşmada Excelsior ve Heracles 1-1 berabere kalırken, bu senenin sürpriz çıkışlarından De Graafschap Roda deplasmanından 1-0’lik yenilgiyle eli boş döndü.

Bugün haftanın maçı Galgenwaard’da Utrecht ile Ajax arasında.

Avrupa’da dün alınan 2 flaş skordan da bahsetmek lazım. Chelsea Stamford Bridge’de ligin zirve adayı ekiplerinden Manchester City’i 6-0 mağlup ederek “ben hala burdayım” sinyalini verdi. Tabi bu skor için “Avram Grant yavaş yavaş ısınıyor”dan ziyade “Ten Cate’in gelişinin etkileri görülmeye başlandı” desek daha doğru olur kanaatindeyiz.

Diğer önemli skoru çizmeden. Zirve adayı Juventus Napoli deplasmanından 3-1’lik mağlubiyetle evinde döndü. Inter bu sene de yalnız yürüyecek gibi görünüyor.

2 yorum:

karamazov dedi ki...

Yanında oynayan Sibon'un da 9 maçta 7 golü var. Heerenveen 7. sırada olmasına rağmen Ajax'tan(27) sonra 25 golle ligin en çok gol atan takımı.

Ortega dedi ki...

Kafiye uymus gibi gorunse de..cikk..tutmadim bu basligi. Lefter'e ayip bi kere..

Ayip ettin Mayhem.. Senden beklemezdim :)