5 Kasım 2007 Pazartesi

HAFTA SONU - AVRUPA


Cumartesi öğlen vakti tatilin ilk demlerini yaşarken büyük bir keyif yaşadık. Emirates Stadı’ndaki mücadelede Cuma günü yazdığımız yorum üzerinden gidersek Rolls Royce Ferrari’yi durdurdu diyebiliriz. Avrupa’nın hücum hattında iken en yoğun pas trafiğini yapan takımı Arsenal bu özelliğini sağlam iskelet Manchester United karşısında pek sergileyemedi. Silahşörler 1 puanı 92. dakikada kaptan William Gallas’ın çizgiyi geçen ama ağlara gitmeyen golü ile kurtardı. Oynanan oyuna bakılırsa Arsenal ne kadar gaza basarsa bassın Sir peşlerini bırakmayacak. Fergie maçtan sonra da Arsenal’in bulduğu gollerin alışılmış pas trafiğinden değil ceza sahasında bulduğu tesadüf pozisyonlardan olduğunu belirtti. Bu arada gözlerden kaçmasın, Chelsea bu ikilinin arkasında üçüncü sıraya yerleşti. Mourinho çalkantısından sonra aradaki puan farkı sadece 3.

İspanya’da Real Madrid’in kritik maçlarda rakibi deplasmanda beşleme geleneğine Sevilla son verdi. Bu haftanın şimdilik görüntüsü Ramos’un Tottenham’a gidişi ile iki takımda da pek bir şey değişmediği. Ama tabi ki 1 maç, yorum yapmak için çok erken. Haftanın iki flaş skoru Nihat’ın son 2 gole imza atarak takımını ipten aldığı ve Villareal’in Vicente Calderon’da 4-3 kazandığı Atletico Madrid maçı ve aksi bir sonuçta Laudrup’u kaynayan kazanın dibine götürecek olan Levante’nin Almeria’yı 3-0 mağlup ettiği maç.

Almanya’da Bayern fırtınası beraberlikler sebebi ile durdurulabilir bir hale dönüşmeye başladı. Hamburg liderle arasındaki puan farkını 2'ye indirdi. Karlshure’nin inadı sürüyor. Bu hafta da Duisburg önünde kazandılar. Dördüncü sıradaki yerlerini koruyorlar.

Hiç yorum yok: