15 Kasım 2007 Perşembe

JEM PAUL KARACAN


Colin Kazım Richards'ın Sunderland tecrübesi ve elde ettiği milli forma Premiere Lig’de oynayan ve adada* futbol eğitimini almış Türk oyunculara olan ilgiyi tekrar arttırdı. Tekrar diyoruz,çünkü Muzzy Izzet denemesi bir kaç maç dışında uyum ve futbol anlayışı açısından hayal kırıklığı ile sonuçlanmıştı.

Şimdi 18 yaşında bir gençle tekrar dikkatlerimizi futbolun beşiğine çevirebiliriz. Londra doğumlu bu genç Reading altyapısından yetişme. Reading reservelerinin bir dönem kaptanlığını da yapan oyuncu 6 Temmuz 2007’de Reading Futbol Akademisi’nden yetişme 5 oyuncu ile birlikte 2 yıllık kontrat imzaladı. Ardından bu sezon, Eylül ayında 1 aylığına İngiltere Division 1 takımlarından Bournemouth’a kiralandı. Reading hafta içinde Bournemotuh ile yapılan kira anlaşmasını bir ay daha uzattı. Karacan 18 Aralık’a kadar Bournemouth kentinde olacak.

17 yaş altı ve 19 yaş altı Türk Milli Takımları’nda da forma giyen Jem Paul Karacan’ın önümüzdeki dönemde adından söz ettireceğini düşünüyoruz.
*daha önce "adanın futbol mabedleri" başlıklı yazıya yorum yapan bir okuyucu "İngiltere evet ada olabilir ama neden "ada" diye tanıtılıyor, ada denince Avustralya da akla gelebilir" şeklinde yorum belirtmişti.
Tabi ki İngiltere dünyadaki tek ada değil, ama dünya üzerinde futbol literatüründe "ada futbolu" dendiğinde akla ilk gelen ülkenin Britanya olması sebebi ile böyle bir yola başvuruyoruz. Teşekkürler.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ada futbolu hakkinda bir yorum getirsem, herhalde bu defa da daha da kisaltip "futbol" denince akla britanya geliyor deyip bi de tesekkur edeceksiniz. Biz sizin dusundugunuz gibi dusunmuyoruz!

Adsız dedi ki...

pardon ya colin kazım sheffield utd daymış:D