5 Aralık 2007 Çarşamba

AYAKLI FELAKET UZAKDOĞU'YU SALLAMAYA GİDİYOR



Inzaghi'nin futbolculuğuna ne kadar guvenimiz varsa Mick Mc Carthy'nin de teknik direktörlüğüne o kadar güvenimiz var. Bir bakalım. Futbolcuyken oynadığı takım Manchester City küme düşünce tası tarağı toplamış Celtic’e gitmiştir. Teknik direktörlükteki ilk işi olan Milwall’ı bir üst lige taşıyamadığı gibi takıma transfer ettiği iki adet Rus’a verdiği yüksek ücretler sebebiyle takımın dengesini bozmuş ve onun bıraktığı enkaz yüzünden Millwall Jimmy Nicholl yönetiminde küme düşmüştür. İrlanda Milli Takımı’nın başına gelmiş orda da 1998 Dünya Kupası elemeleri ve kupa kampı sırasında gösterdiği yetersizlikler sebebiyle (uçak saatlerinin geciktirilmesi, bozuk zeminli sahalarda çalışılması, çalışma yapılacak sahanın otele arabayla 20 dakika uzaklıkta olması vb.) zaten arıza bir oyuncu olan Roy Keane’i çileden çıkartmış, Keane bunu basınla paylaşmış, aklı sıra Mick de kaptan karşısında otoritemi kanıtlayacağım diye kahvaltı masasında Irish Times gazetesini Keane’in önüne atınca rezalet patlak vermiş ve kaptan kamptan kovulmuştur. Kupa boyunca da tüm teknik adamlar “teknik adam gibi” giyinirken, Bruno Metsu’nun uzun saçları ve küpesinin yanında Mick tişört ve safari şortuyla kenardan takımın yönetmiştir. Takım zor bela ikinci tura çıkabilmiş İspanya tarafından tokatlanmıştır. Bir de utanmadan turnuvadan sonra “Roy Keane özür dilerse takıma geri dönebilir şeklinde” açıklamalarda bulunmuş ama doğal olarak avucunu yalamıştır.

2004 Avrupa Şampiyonası elemelerine katılamayınca kulüpten ayrılmış, Sunderland’in başına geçmiş 6. haftada aldığı takımı Premier Lig’den küme düşürmüş, 2 sene kaldıktan sonra lütfen tekrar aynı lige çıkarmış ama kulübü kamptan kovduğu Roy Keane’e bir enkaz halinde devretmiş, Roy Keane de o enkazdan bir mucize yaratmış takımı bu sezon tekrar Premier Lig’e yükseltmiştir. 2006-2007 yılında bu sefer Wolverhampton Wanderers’ın başına bela olmuş, play-off’lara götürdüğü takımı yine yükselmeyi başaramamıştır.

Bu ayaklı felaketi yazma sebebimiz Güney Kore milli takımının yeni hocasının hafta sonu belli olacağı ve bu ismin ya Mick Mc Carthy ya da Gerard Houllier olacağı. Houllier’in yanında bu adamın adının geçmesi bile yeterince korkutucu.

Yazıyı Roy Keane’in kamptan kovulmasına sebep olan ve Mick Mc Carthy’e, tüm takımın da hazır bulunduğu kahvaltı sırasında söylediği laflarla bitirelim.Times’ın araştırmasına göre bu çıkış tüm zamanların en büyük 50 futbol saldırısı arasında üçüncü sırada.

'Mick, you're a liar... you're a f***king wanker. I didn't rate you as a player, I don't rate you as a manager, and I don't rate you as a person. You were a crap player, you are a crap manager. The only reason I have any dealings with you is that somehow you are manager of my country and you're not even Irish, you English ****. You can stick it up your bollocks."You're a f***ing wanker and you can stick your World Cup up your arse. I've got no respect for you.'





 

Hiç yorum yok: