30 Aralık 2007 Pazar

DİLİMİZİ ISIRARAK FC GRONINGEN



Bu blogda kendi liglerinde büyüklere kafa tutan takımlardan bazılarını ele aldık. Kimisi yarışı sürdüremedi. Hibernian’dan bahsettik nefesleri yetmedi. Dundee United dedik. Onlar da tepetaklak oldu. Bununla birlikte Sivasspor ve Karlsruhe hala yarışın içindeler. Kendi liginin büyüklerine kafa tutma rolünü son üstlenen takım FC Groningen. Bir kaç gün önce Marcus Berg’le ilgili yazımızda zaten biraz değinmiştik. FC Groningen dün Sparta Rotterdam’ı deplasmanda 3-1 yenerek maç fazlası ile lig üçüncülüğüne yerleşti. Lider Feyenoord ile arasındaki puan farkı 2. İşin ilginç yanı ligin üç büyüğü PSV ve Feyenoord'u evlerinde mağlup edip, Ajax’la Arena'da berabere kaldılar. Eredivisie’de bu üç takımdan da puan alan tek takım. Ama mağlup oldukları takımlar NEC Nijmegen, De Graafschap, Roda JC gibi takımlar. Görece daha kolay bu maçları kazanabilselerdi şu an zirvedelerdi.

Groningen Hollanda’nın kuzeydoğusunda bir eyalet. Eyaletle aynı adı taşıyan takım henüz 1971 yılında kurulmuş. Bugüne kadar ki en büyük başarıları Ronald ve Erwin Koeman kardeşlerin takımda yer aldığı dönemdeki 1983 tarihli Avrupa Kupaları’na katılma vizesi ve 1991 yılındaki lig üçüncülüğü. Bu arada belirtelim Koeman kardeşlerin aynı zamanda futbola başladıkları kulüptür Groningen.

Kuzeyin Gururu bu sene de aynı başarıyı tekrarlamaya uğraşacak. Teknik direktör Ron Jans’ın kariyerindeki ilk elle tutulur takım diyebiliriz FC Groningen için. 2002 yılından beri takımın başında ve belli bir çizgiyi korumayı başardı. Son 3 sezondur sekizincilikten aşağı düşmüyorlar. Marcus Berg ve Norveçli partneri Erik Nevland onun bu başarısındaki kritik isimler. Groningen maçlarını 20.000 kişilik Euroborg Stadı'nda oynuyor. 

Hiç yorum yok: