4 Aralık 2007 Salı

HECTOR CUPER KOVULDU



Arjantin'li teknik adam Inter'in, Gerrard Houlier de Liverpool'ın başında iken "Avrupa'da kim daha sıkıcı Futbol oynuyor Inter mi, Liverpool mı?” şeklinde tartışmalar dönüyordu. Hector Cuper teknik direktörlük hayatı boyunca ikinciliğe mahkum olmuş bir adam ne yazık ki.Mallorca ile 1998 yılında Kral Kupası finalinde Barcelona’ya, 1999’da Avrupa Kupa Galipleri Kupası Finali’nde Lazio’ya kaybetti. Valencia ile 2000 ve 2001’de Şampiyonlar Ligi Finallerini Real Madrid ve Bayern Münich’e kaybetti. Inter ile 2002 yılında son haftada Lazio deplasmanında 4-2 mağlup olmak yerine kazansaydı Serie A Şampiyonu olacaktı. Üçüncü oldu. Ertesi sene de ikinci. Kısacası 5 senelik kariyerde 5 tane şerefli ikincilik. Inter’den 2003 yılında kovuldu. Mallorca’nın başına tekrar geçti, takımı küme düşmekten kurtardı ama sonraki sezon görevden kendi isteğiyle ayrıldı. Temmuz ayından beri Real Betis’in başındaydı. Takım yine ikinci. Ama bir sorun var, tabelayı ters çevirirseniz. Sondan ikinci sıraya takılan Betis Pazar günü Atletico Madrid’e kendi evinde 2-0 mağlup olunca Cuper’in Sevilla günleri erken bitti. Bu aynı zamanda onun son 9 yılda en kısa süren macerası.

Cuper genelde defansa yönelik, sıkıcı ama görev adamlarıyla dolu, muhafazakar kadroları ile bilinirdi. Inter’de Serie A şampiyonluğunu kaybettiği maçı hatırlayan var mı bilemiyoruz ama son hafta Roma Olimpiyat Stadı’nı dolduran kendi taraftarları bile Inter’in şampiyon olmasını isterken (çünkü Inter ile şampiyonluk yarışına giren iki takımdan biri Lazio’nun ezeli rakibi Roma idi ve Lazio galibiyetini bekliyordu) sadece sahadaki 11 Lazio’lu buna engel olmuş ve maçı 80 bin kişinin feryatları içinde 4-2 alıp götürmüştü.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

2002 Mayısında kulakları tüm dünyadaki Nerazzuriler tarafından hayvan gibi çınlatıldıktan sonra olayı bitmiştir kendisinin... Artık avrupada görev alacağını sanmıyorum...