3 Aralık 2007 Pazartesi

JOHAN ELMANDER



Avrupa’da futbolun okulu dendiği zaman akla ilk gelen ülke Hollanda’dır. Ancak, özellikle son 20 yılda Dünya Futbolu’na bir çok yıldız bağışlayan ülkenin otoritelerinin de futbolcu potansiyelini ve geleceğini tahminde çuvalladıkları ender olarak görülüyor. Bunun en önemli örenklerinden birisi Johan Elmander’dir sanırız. Elmander İsveç kulübü Örgryte’den Feyenoord’a geldiğinde henüz 18 yaşındaydı. Ancak takımda oynadığı dönemde Hollandalıların değer bilmemesi kadar Tomasson-Van Hooijdonk gibi taş bir ikiliye çarpmasının da etkisi oldu. Çünkü o dönem Feyenoord’un son altın dönemiydi ve bunun bir göstergesi olarak 2002 yılında takım UEFA Kupası’nı kazandı. İsveçli sonraki iki yılını İsveç’te kupaları toplayacağı Djurgarden takımında ve NAC breda’da kiralık olarak geçirdi. 2004 yılından itibaren de bugüne kadar gelecek yükselişine başladı. Brondby ile Danimarka Şampiyonluğu ve Danimarka Kupası’nı kaldırdı. 2005 yılında Brondby taraftarları tarafından yılın oyuncusu ödülünü aldı ve geçtiğimiz sezon başında takımıyla Şampiyonlar Ligi vizesini alacağı Toulouse’a geldi. 11 gol ve bir kez daha kulüpte yılın oyuncusu ödülü.

Elmander ve arkadaşları dün Bordeaux deplasmanındaydı, skorbord 60. dakikayı gösterdiğinde skor 3-0’dı. 75’i gösterdiğinde ise 3-3. Elmander 13 dakika içerisinde 3 gole imza atarak takımını maça bağladı ama 86. dakikada gelen golle sahadan başı önde ayrıldı.

Elmander Werder Bremen’deki benzer kaderdeki vatandaşı Marcus Rosenberg ile 2008 Avrupa ve 2010 Dünya Şampiyonaları’nda göze çarpan isimler olacaktır. Henrik Larsson’un milli takıma veda etmesiyle Zlatan Ibrahimovic’in yanındaki kontenjana güçlü iki talip var. Bir ufak not daha verelim, Elmander'e harıl harıl golcü arayan Sven Goran Erikson'un da kanca attığı İngiliz basınında sık sık yer alıyor.

Hiç yorum yok: