1 Aralık 2007 Cumartesi

MUCİZENİN ADI KASHIMA ANTLERS



Ligin son 2 haftasına lider ve Asya Şampiyonlar Şampiyonu, kupa canavarı Urawa Red Diamonds'ın 4 puan gerisinde girdi Kashima. 33. haftada liderle deplasmanda oynuyorlardı. Tur için Urawa'ya beraberlik yetiyordu. Ama Antlers deplasmanda 9 kişi bitirdikleri maçı 1-0  almayı başardı. Ama yine şansları azdı. Son hafta kendi evlerinde lig dördüncüsü Shimizu ile oynuyorlardı ve Urawa ligden düşmesi kesinleşmiş Yokohama FC ile oynayacaktı.

Bunun adı futbol, bu yüzden seviyoruz. Bugün Türkiye'de insanlar kahvaltılarını yaparken ligden düşmesi kesinleşen Yokohama şampiyonlar şampiyonu Urawa'yı 1-0 yendi. Kashima kendi evinde Shimizu'yu üçledi ve Dünya Futbol tarihinin en dramatik şampiyonluklarından birine imza attı.

Mucizenin mahiyeti ile ilgili bir not verelim. Urawa Red Diamonds ligin son 5 haftasında 4 beraberlik ve 1 mağlubiyetle sadece 4 puan alabildi. Kashima Antlers ise son 5 maçının hepsinin kazandı. Bu, son 5 hafta 9 puan geriden gelip şampiyon oldukları anlamına geliyor. Sanırız anlaşılmıştır.

Hiç yorum yok: