3 Aralık 2007 Pazartesi

STADE LOUIS II



Şu hayatta en çok merak ettiğim statlardan birisiydi. 1988′deki meşhur Galatasaray-Monaco maçı öncesi televizyondan birilerinin kafama soktuğu 5 katlı stat lafı hala aklımda. 8 yaşımdan beri bu yapıyı aklımda kurmaya çalışıyorum çünkü, anladım ki becerememişim.

Turdan kaçıp koşa koşa iniyorum Prenslik Sarayı’ndan aşağı. Stat tepeden görünüyor ne de olsa. Haritada yol da belli. Pek zor olmuyor bulmak. Gelgelelim bir caddeden diğerine geçmek için hayatımda hiç asansör kullanmamıştım.



Stat etrafında heyecan başlıyor, ne yazık ki cumartesi günü tur yok. Stat etrafında mağaza olmaması da başka bi enteresan nokta. Etrafı kolaçan edip geri dönüyorum.

Stat genel Monaco mimarisine uygun inşa edilmiş. Özellikle arka tarafında binanın stat olduğu anlaşılmayabiliyor, o derece yani. Stadın altında üniversite, spor salonu, yüzme havuzu gibi mekanlar bulunmakta, bir de pizzacı. 5 katlı denmesinin sebebi belli, biraz evvel dediğim gibi etraftan bakanlar binayı 5 katlı bir apartman sanabilir.

Stadın altında mağaza olmaması ilginç. Mağaza şehir merkezinde. Koşturarak gidiyorum, fakat saat 12:05. Mağaza 12:00-14:45 arası öğle tatilinde. Fransızlar’ın yemek faslı !

Güney Fransa’dan tek statla dönüyoruz, maç izleme hayalleri FFF’nin Nice-PSG maçını pazar akşamı oynatmasıyla yerlebir oluyor. Maç izlenimleri bir dahaki sefere!

by Tuncay Yavuz
Hayatım Futbol / Futbol Günlüğü Sitesinden alınmıştır

http://www.hayatimfutbol.com/futbolgunlugu/?p=32

Hiç yorum yok: