10 Ocak 2008 Perşembe

ADANIN GEZGİNİ MANEVİ EVİNE DÖNDÜ



Mixu Paatelainen. Kaç kişi tanır bilemiyorum. CM'de ısrarla gidip İskoçya Ligi'ni oynayanlar bilir. Ben en azından öyle tanıdım Finliyi. 1987 yılında futbola başladığı FC Haka kulübünden onu Dundee United transfer eder. Adaya geliş o geliş. Kısa bir başarısız Strasbourg kariyeri dışında aralıksız 15 yıl adada top koşturdu Paatelainen. Dundee United'da iki kere takımın en golcü ismi olur. Ardından fiyatını arttırarak Aberdeen'a geçer. Oradan da Bolton Wanderers'a. İngiltere Ligi'nin adı Premier Lig olarak değiştikten sonra bu ligde oynayan ilk Finli oyuncu olur. Ardından Wolves kariyeri .Gittiği her takımda düzenli olarak oynar. Sonra da 1998 yılında kaderini büyük ölçüde çizecek Hibernian kariyeri başlar. 5 sene boyunca 100’ün üstünde maça çıkarak 40 gol atar. Ardından da kariyerinin sonunda gelen St. Johnstone ve St. Mirren maceraları. Bu süre zarfında Finlandiya Milli Takımı’nın formasını da 70 kez giyer.



Ardından hemen başlayan menajerlik kariyeri. 2005-2006 sezonunda İskoç Üçüncü Lig takımı Cowdenbeath’i 67 yıl sonra kendi liginde şampiyon yaparak bir üst lige çıkarır. Ardından kendi ülkesi ligi takımlarından TPS Turku’nun başına geçer ve takım bir üçüncülük kazandırır.

Lige iyi başlayan Hibernian’da teknik direktör John Collins geçtiğimiz haftalarda, takımı üst seviyelere taşımak için gerekli maddi olanaklarından yoksunluğu ileri sürüp istifa etmişti. Kariyerinin 5 yılı boyunca attığı gollerle Hibernian taraftarlarını sevindiren Mixu da böylece evine dönme fırsatı yakaladı. Artık Hibernian’ın hocası bugünden itibaren. İskoçya Ligi’ni avucunun içi gibi bilen ve İskoç Ligi öncesi stajları başarılı olan bir teknik adam. Başarılı olacaktır.
 

Hiç yorum yok: