10 Ocak 2008 Perşembe

KARINCALAR



Başlık B Sınıfı Amerikan Korku filmi gibi oldu ama bu karıncalar hakkında söyleyecek bir kaç lafım var. İnsanlara sorsanız korktukları hayvanlar sıralamasında hiç üst sıralara koymazlar. Doğrudur üzerine bassan 50 tanesini öldüreceğin yapıda hayvanlardır. Ama şöyle bir düşüncem var, bu hayvanlar kendi aralarında bir gün tüm dünya karıncalarını birleştirip dünyayı ele geçirme planı yaparlarsa şapa oturduğumuz gündür. Zira inanılmaz derecede tuttuğunu koparan hayvanlardır, kendilerinden 10 kat büyüklükte şeyleri taşımaya kalkarlar. Cumhuriyet tarihimizde kuramadığımız trafik düzenini bu hayvanlar kurmuştur. Karınca yollarına bakın, şerit değiştiren, ani dönüş yapan, arabayı durdurup karşıdan gelenle muhabbet eden yoktur. Herkes işine bakar. Yuva yaptıkları yerlerin etrafı bir anda temizlenir. Tutumlu hayvanlardır, depolayıp kışın kapıyı bir kapatırlar bir daha göremezsin ama hepimizden rahat yaşarlar aşağıda. Yuvaya yine 10 kat büyüklükte böcek saldırır, her biri zerre tereddüt etmez ölümüne saldırır. O çenelerine birisi kapıldı mı da artık umudunu kes, 50 parçaya ayırırlar.

İçten içe çekinirim bu hayvanlardan, çok değil 4-5 kat daha büyük olsalar dünyayı ele geçirme tehlikeleri vardır iddia ediyorum.Büyüme yönünde evrimleşirlerse, yıllardır bayramlarda yuvalarında patlatılan torpillerin acısını insan ırkından feci çıkaracaklardır bilesiniz.

1 yorum:

olurolur dedi ki...

Amerikanın güneyinde kırmızı ateş karıncaları gerçekten kasabaları ele geçirmeye başladı.. korkmakta haklısın dostum. gerçi yaiıyacağımız kaç sene ? :D