21 Ocak 2008 Pazartesi

CFR 1907 CLUJ




1986 yılı Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Şampiyonu Steaua Bükreş’in Barcelona’yı yenerek şampiyon olduğu final maçındaki kadrosu.

Helmuth Ducadam; Miodrag Belodedici, Stefan Iovan (c), Adrian Bumbescu, Ilie Barbulescu, Mihail Majearu, Lucian Balan (Anghel Iordanescu 73), Ladislao Bölöni, Gavril Balint, Marius Lacatus, Victor Piturca (Marin Radu 112)

Bu da Romanya futbolunun son 3-4 yıldaki flaş ekibi CFR Cluj’un kadrosu

Nuno Claro, Anthony Da Silva, Cristian Panin, Andre De Souza, Ricardo Souza, Emmanuel Culio, Daniel Da Silva Soares, Eugen Trica, Manuel Vieira, Christian Fabbiani, Cledimir Silva

İlk kadroda Romanyalı olmayan futbolcu yok. İkincisinde ise Romanyalı iki futbolcu var. Demir perdenin geçirdiği değişimin bir aynası daha.

CFR Cluj Romen futbolunda Bükreş takımlarının hegemonyasını yıkan ekip son 3 yılda. Takım Benfica kulübünün “feeder club” dediğimiz pilot takımı vaziyetinde. Portekiz kulübü ile olan ilişkilerinden dolayı da kadrosunda (sıkı durun) 8 Portekizli, 5 Arjantinli, 2 Brezilyalı, 2 İsveçli, 1 Fransız, 1 Kanadalı, 1 İtalyan ve 7 Romanyalı bulunduruyor. Yani Portekizli sayısı Romanyalıdan fazla. Ama gelin görün ki bu birliktelik Romanya 1. Ligi’nin en tepesinde Rapid Bükreş’in 5 puan önünde liderlik koltuğunda oturmalarını sağlıyor.



Kulüp 1907 yılında kurulmuş, 100 yılı deviren bir kulüp ama Birinci Lig’de 13. sezonları sadece. 2004-2005 yılında yükseldikleri ligdeki performansları "ben geliyorum" dedirtiyor zaten. Sırası ile 11., 5. ve yüzüncü yıllarında ulaştıkları kulüp rekoru 3.lük koltuğundan sonra bu sene de zirvedeler. Takımın başında daha önce Rapid Bükreş’le şampiyonluk yaşamış eski Romen milli Ioan Andone var. Kulübün sahibi Romanya’nın en zengin 100 adamından birisi olan Árpád Pászkány.

15 hafta daha dayanabilirlerse Avrupa’nın doğusu bu sene sürpriz şampiyonlar çıkarma konusunda çığır açabilir. Sivasspor’un kulakları çınlasın.

Hiç yorum yok: