18 Ocak 2008 Cuma

DOĞU BLOKUNDA TAMAMEN DUYGUSAL HAREKETLER



Polonya ve Romanya rüşvet ve usulsüzlük skandallarıyla karışmış durumda. Polonya’nın başı hakemlere verilen rüşvetlerle, Romanya’nın başı da futbolcuları Avrupa kulüplerine pazarlarken usulsuzlüklere karışan futbolcu menajerleriyle dertte.

Polonya’da son kurban yılların köklü kulübü Widzew Lodz oldu. Tam 12 maçta hakemlere rüşvet vermek suçundan suçlu bulundular ve 2.lige düşürüldüler. 2008-2009 sezonunda 2. ligde mücadele edecekler. İşin ilginci Widzew şu an 16 takımlı Polonya Ligi’nin 13. sırasında ve ligi küme düşme hattında bitirirse zaten ikinci lige düşmüş olacağından ceza üçüncü lige düşürmeye çevrilecek. İş bununla bitmiyor. Aynı suçlamalar için 30 Ocak tarihinde bir takım hakkında daha karar verilecek. Son şampiyon Zaglebie Lubin. Tam 9 hakeme rüşvet verme suçundan yargılanıyorlar. Onlar da suçlu bulunurlarsa zirveden tepe taklak aşağı yuvarlanacaklar. Polonya’da daha önce 5 takım benzer sebeplerle bir alt lige düşürüldü.



Gelelim Romanya’ya. Onların dertleri başka. Ülke Çavuşesku’dan beri bu tür skandallarla pek meşgul değildi. Daha doğrusu belli ki üstü iyi kapatılıyordu. Aralarında Rapid Bükreş kulübünün sahibi George Copos, Dinamo Bükreş’in CEO’su Cristian Borcea, menajerler Gheorghe Popescu, Victor Becali (üstteki resimde sağda), Ioan Becali ve bir kaç avukatın da bulunduğu 10 kişi, Romen futbolcuların yabancı futbol kulüplerine transferleri sırasında vergi kaçırma ve usulsüzlük suçundan soruşturmaya tabi tutulacaklar. Bu futbolcuların arasında Cosmin Contra, Paul Codrea, Florin Cernat, Nicolae Mitea ve Ionel Ganea gibi isimler var.

Bu 17 Mayıs 2000’in kahramanı Popescu’nun ilk falsosu değil. 2003 yılında Florin Bratu’nun Rapid Bükreş’ten Galatasaray’a transferi sırasında usulsüzlük yaptığını itiraf etmiş ve Rumen Federasyonu’na 400.000 euro ödeyerek adını temize çıkarmaya çalışmıştı.

Hiç yorum yok: