11 Şubat 2010 Perşembe

FK SLOBODA TUZLA



Yok kelime benzeşmesi değil daha önce karşılaştığınız örnekler gibi. Bildiğimiz Tuzla bu. Bosna-Hersek Ligi’nin şu andaki onbeşincisinden bahsediyoruz. Aslında 91 yıllık bir kulüpten. 1919 yılında kurulan FK Sloboda Tuzla bölünmeden önce oynadığı Yugoslavya Ligi ve şu anda mücadele ettiği Bosna-Hersek Ligi’nde hiçbir başarısı olmayan bir ekip. Kulübün tam ismi "Fudbalski Klub Sloboda Tuzla". Fudbalski Klub’u anladınız. Sloboda “özgürlük” anlamına geliyor. Gelelim Tuzla’ya. Bizim İstanbul Tuzla’sının adı nerden geliyorsa bu 160.000 nüfuslu Bosna kentinin adı da ordan geliyor. Kentin yer altı zenginliği olan geniş tuz yataklarından.






Bizimle alakalı bir noktası daha var. Ülkemizdeki seksenli yıllardaki Yugo akımının temsilcilerinden Šečerbegović ve Kovačević’in futbola başladığı kulüp aynı zamanda. Kadroda şu anda 1 Hırvat, 1 Karadağlı ve 1 Sırp dışındaki tüm oyuncular Bosnalı. Takım maçlarını 9.000 kişilik Tusanj Stadyumu’nda oynuyor.



4 yorum:

stalker dedi ki...

1990'daki seçimlerde yugoslavya'nın her yerinde milliyetçi partilerin adayları kazanırken, sadece tuzla'da müslüman ve sosyal demokrat biri tüm etnisitelerden oy alarak seçimi kazanmıştı. takımın amblemi olan orak-çekici görünce aklıma bu geldi.

sukullaci dedi ki...

tusanj da acaba tuzla ilgili bi kelime mi?

Great White dedi ki...

Yanlış hatırlamıyorsam vakti zamanında biz(TS) bu takımdan Petranovic, Ivanovic ve Dukic' i almıştık..

Hey gidi 80 ler..

nicomedia dedi ki...

Kocaelisporda yıllarca oynayan türk asıllı İbriç Senad 'da bu takımdan gelmiştir Ülkemize.