28 Ocak 2008 Pazartesi

HAKİKATEN "KAP"SALON



Hollanda’daki yeni yaşamımızdan hareketle burada Avrupa hakkında Türkiye’ye oranla bir çok olumlu şey söyledik ama yiğide hakkını verme zamanı geldi. Saç kesimi 16,5 Euro. Hem de Türk berberinde. “Yuh” derler. Bazısı ileri gidip “bbbrrrss” de diyebilir. Ben de dedim. Zira bu Hollandalı işletmecilerin berberlerinde 25-30 euroyu buluyor. Yani 50 YTL aşağı yukarı. Gir Ümraniye’de Kuaför Kadir’e 5 lira ver çık. Hem de 5 liraya saç yıkar, kulak kılını yakar, yapar da yapar. İkincisi tüm hayatı randevu sistemine bağlı olan Hollandalıların berbere gidişi de randevulu. Yani öyle arkada bekleyen amcayla, dayıyla “yahu sizin bir arsa vardı sattınız mı” yahut “Kezman ne koydu be doksana” muhabbeti yapmanız namümkün. Çünkü bekleyen kimse yok. İşiniz bitince arkadaki randevu sahibi geliyor.

Ha tabi şikayetimiz var mı? Yok. Niye? Berberlerin % 90’ı “kapsalon voor dames & heren”. Yani kadın-erkek karışık. Sağınızda ve solunuzda iki hoş bayanla aynı anda traş olmanız mümkün. Türk müyüm? Evet Türküm.

2 yorum:

edgar belgi dedi ki...

zaten sevmem berber hassasiyetlerini,
ama yurtdisinda bu ipin ucu kacmis, enseye kuyruk olmus. dort yil oldu yeni kitaya duseli, bir kez sac kesimhanesine gitmisligim yok, keserim ben kendim, sonra o parayla bir yemek yerim, sormayin.

Adsız dedi ki...

bence güzel. berber sendromunu önler. saçım nasıl kesilecek, "mahmut abi yine kafasına göre kesecek galiba" diye kara kara düşüneceğine, ödenecek paraya odaklanmak daha güzel. ulan bu avrupalılar herşeyi çözmüşler. bizi almazlar abi ab'ye, bu yüzden işte.