20 Şubat 2008 Çarşamba

AJAX'IN TRANSFER POLİTİKASI



Aceto oldukça yerinde tespitler yaparak konuyu bize paslamış. Bize de bunu gol atmak düşer. Tabi bu etraflıca bir yazı olduğundan bu gol yarın atılır ancak.

Yine de söylenmesi gereken şu. Aklın yolu bir, 1 ay önce Aceto'nun söylediklerine örnek oluşturacak bir transfere imza attı Ajax. Takımdan gönderdiği 33 yaşındaki Perez'i 6 ay sonra geri alarak. Benzer transfer Groningen'li Lindgren olayında gerçekleşti. 2,5 yıl önce bedavaya verdikleri adamı 1 ay önce 2,5 milyon euroya aldılar. Diğer takımların ancak posasını bıraktığı yıldızları alma konusunda yönetimin pek durulacağını sanmıyorum, çünkü Ocak ayı içinde 31 yaşındaki Clarence Seedorf'a 2008-2009 sezonu için teklif götürdüler. Seedorf da kibarca teklifi reddetti. 2011 yılında Milan'la sözleşmesi bitiyor ve bu felsefe 34 yaşındaki Seedorf'u da Amsterdam'a geri getirecektir. Ama....

Ajax'ta büyük değişiklikler oluyor şu günlerde. Pazartesi günü Ajax'ın son 10 yıllık yönetim politikalarını analiz eden bir rapor açıklandı. Tüm yönetim sisteminin değişmesini bile gündeme getirebilecek bu raporun sonuçlarını yarın ayrıntılı olarak anlatırız. Tek söyleyebileceğimiz Fatih Terim'in Galatasaray'daki pozisyonu gibi, futbolla ilgili tüm konulardan sorumlu çok güçlü ve önemli yetkilerle donatılmış bir teknik ve sportif direktör modelinin benimseneceği. Başkan John Jaakke'nin bu rapora istinaden sezon sonu görevi bırakacağı konuşuluyor. Çünkü mevcut politikalarla son 2 senenin hüsranından sonra bu sene de bırakın şampiyonluğu 2.lik ve 3.lük bile tehlikede. NAC Breda bu hafta içeride Ajax'ı mağlup ederse Amsterdam ekibi 4.lük hatta 5.liği görebilir. Johan Cruijff büyük bir ihtimalle Ajax'ın yeni sportif direktörü olacak. 3-4 güne iş kesinleşir. İlginç olan Ajax taraftarları Cruijff'ı istemiyorlar. Sebebi de bir kaç yıl önce Ajax kulübü ile söylediği oumsuz bir kaç söz. An itibarı ile olumlu sonuç verecek tek ihtimal bir kaç gün önce gündeme gelen Hiddink haberleri. Guus Hiddink hala 2008 Avrupa Şampiyonası sonrası ne yapacağına karar vermedi. Avustralya Milli Takımı, Barcelona, Hollanda Milli Takımı gibi takımlarla adı geçtikten sonra en son Ajax sportif direktörü Martin Van Geel'le bir görüşme yaptı. Ajax'ı şu durumdan kurtarırsa ancak Hiddink tılsımı kurtarır. Ama kişisel tahminim Marco Van Basten ve onun tepesinde yer alan bir Johan Cruijff modelinin uygulanacağı.

Yarın devam ederiz.

1 yorum:

Ku.Ba dedi ki...

Dün Hollanda televizyonunda yayimlanan Sampiyonlar Ligi programina her zamanki gibi yorumcu olarak katildi Cruijff. Sunucunun Ajax'taki olasi görevi ile ilgili sorusuna, klasik "yine sorumluluk almaktan kaçiyor" suçlamalariyla karsilacagini da bilerek, ne kulüp yönetimi ne de teknik kadroda herhangi resmi bir mevkiye gelmeyecegini, Ajax'ta olup biteni adeta uzaktan yönledirecegini söyledi. Bugünün De Volkskrant'inda da (Hollanda'nin kalite açisindan bir numarali gazetesi) bu açiklamasina genis yer ayrilmis. Özellikle bazi kayda deger isimlerin tepkilerini okumani tavsiye ederim (F-side taraftar sözcüsü Joark: "Cruijff = Tanri").