3 Ocak 2008 Perşembe

BİLEĞİMİ KESSEN KIRMIZI BEYAZ AKAR (!)



Kenneth Perez. Dünya futbol tarihinin en ilginç transfer hikayelerinden birine imza attı 6 ay içinde. AZ kulübünde 6 sene boyunca oynayan İspanya doğumlu Danimarka milli takım oyuncusu geçtiğimiz sezon başında Ajax'a transfer oldu. Ajax'ın o zamanki hocası şimdiki Avram Grant'ın akıl hocası Henk Ten Cate ile anlaşamayınca bu sezon PSV Eindhoven'a geldi. Asıl hikaye şimdi başlıyor. Perez 2 gün önce PSV'den Ajax'a geri döndü. Temmuz ayında bir takımın ezeli rakibine transfer oluyorsunuz ve daha 6 ay geçmeden eski kulübünüze geri dönüyorsunuz.

Perez'in kararla ilgili gerekçeleri de ilginç. Birincisi akıllara zarar. Eindhoven, Perez'in evine uzakmış. Kendisi Kuzey Hollanda'da oturuyor, malum Eindhoven Hollanda'nın güneyinde. Tamam iyi anladık da sanırsın adamın evi Miami'de, oynadığı kulüp Los Angeles'ta. Baştan başa tüm ülkeyi geçmenin 3 saat olduğu bir yerde neyin uzaklığı. Ayrıca Eindhoven bu adama bir ev vermemiş mi diye düşünüyor insan. İkinci gerekçe de Koeman ve Jan Wouters'ın yeteneklerini körelttiği ve kendisini Amsterdam’dan soğutan Ten Cate’nın başka semalara uçması. Bir de dönerken yüzü kızarmadan “Ajax hep en sevdiğim kulüp olmuştur” dedi röportajında. 

Tabi Ajax'ta hiç mi suç yok. Ismail Assiati'yi alamayınca Wesley Sneijder'ın yerini dolduracak oyuncu Perez olacakmış. Zaten 3 senedir şampiyonluk PSV'ye gidiyor. Bu kafayla dördüncüsü de gider, ki Ajax bu sene de şampiyon olacakmış gibi görünmüyor.

Hiç yorum yok: