8 Şubat 2008 Cuma

FİNAL AŞKINA SECDE


Finalde beklediğimiz maç üçüncülük maçına kaydı. Her Afrika Kupası'ndan önce favoriler sıralansa Mısır pek hesaba katılmaz ama en az bir çeyrek final görürler. Son 8 turnuvada 4 çeyrek finalleri 2 şampiyonlukları var. Sonuncusunda da finale çıktılar işte. Attıktan sonra sektirmeden takım halinde secde ettikleri 14 golün 8'i Al Ismaily takımından Hosny Abd Rabo ve Al Zamalek takımından Amr Zaky ikilisine ait. Finaldeki rakipleri Kamerun'un da 14 golü var turnuvada. Zaten bu iki takım bugün veda eden Fildişi ile birlikte turnuvanın en çok gol atan takımları.

Fildişi ilginç bir takım, 1,5 sene önce Dünya Kupası grubunda Arjantin, Hollanda ve Sırbistan&Karadağ olmasına rağmen gruptan çıkacaklarını ve bu kadro ile ilk sekizi bile göreceklerini düşünenlerin sayısı hiç de az değildi. Gruptan çıkamadılar. Bu sene de Afrika Kupası'nda oynadıkları oyun "şampiyon geliyor" havası veriyordu ama Drogba, Yaya ve Kolo Toure, Dindane, Kone, Kalou, Eboue gibi silahları bulunduran bir takım bir çok oyuncusu kendi ulusal liginde oynayan Mısır'a mağlup oldu. O turnuvada da bu kupada da sorunları aynı. Ersun Yanal'ın 2-3 sene önceki takımlarından farkları yok. Takım hücumda iken sorun yok, sürüyle gol pozisyonları var. Ama rakip takım kalecisi biraz devleşip (ki Mısır kalecisi El Hadary bugün Drogba'nın çok net 2 kafa vuruşunu önledi) karşı atak yediler mi defansları evlere şenlik. Yedikleri 2 ve 3. goller tam bir komedi. Hele 3. golde Toure'nin ne yaptığını kimse anlayamadı.

Beyaz bıyıklı ve çikolata renkli hocaları Hassan Shehata ile Mısır finalde Kamerun'un rakibi olacak. Belirtelim bu iki takım grup maçlarında aynı grupta idi ve Mısır Kamerun'u 4-2 mağlup etmişti. Kamerun o maçın tokatıyla finale kadar geldi. Bakalım tokat yine çarpacak mı? Üçüncülük maçı ev sahibi Gana ve Fildişi arasında cumartesi günü. Final ise pazar günü.

Hiç yorum yok: