5 Ocak 2010 Salı

HANS ZIMMER



Post-modern maestro demek lazım onun için. Türkiye'de haber bültenleri o olmasaydı haber fonlarına koyacak müzikleri nereden bulacaklardı merak ediyorum. Bununla ilgili barad-dur'un blogda bir yazısını yayınlamıştık. Hans Zimmer, 50 yaşında olması da bize ileride vereceği eserler konusunda umut veriyor. Soundtracklerine imza attığı filmlerin bazılarını (tümü 100'ün üzerinde) şöyle bir sıralıyorum. Rain Man (bir dönem Kanal D Ana Haber açılış müziği idi), Days Of Thunder, Thelma & Louise, True Romance, The Lion King (Oscar Ödülü Kazandı), Crimson Tide (haber bültenlerinin denizle ilgili haberlerinde bol bol çalar), The Rock (ATV'nin son seneye kadar 10 yıldır "unofficial" haber fon müziği, genelde gerilimli haberlerde soundtrackin hızlı, duygusal haberlerde yavaş melodileri kullanıldı), The Thin Red Line, Gladiator (bir başka haber bülteni müziği), Pearl Harbor, The Last Samurai (sık sık jeneriklerde kullanılıyor), Batman Begins, devam filmi The Dark Knight, Sherlock Holmes ve Pirates Of The Caribbean serisi (ATV'nin The Rock'tan sonra yeni haber fon müziği)

7 Oscar adaylığı (1 ödül), 9 Altın Küre Adaylığı (2 ödül), 6 Grammy Adaylığı (2 ödül). Alman besteci bütün bunların yanında saydığımız tüm filmlerde çok sağlam işlere imza atmış bir müzisyen. Bu soundtracklerden bir kaçını alıp dinlediğinizde zaten "ben bunu biliyorum" havasına bürünüyorsunuz. Şahsi favorilerimiz The Rock, Gladiator ve Pirates Of The Caribbean. Soundtrack severler için John Williams Yoda ise Hans Zimmer da Obi-Wan Kenobi'dir.

16 yorum:

Smyrna dedi ki...

Hans Zimmer'ın bir de John Williams modeli vardır ki o da tadından yenmez. Bir kaç soundtrack'i...

Back To The Future
Batman
Braveheart
Harry Potter
Jaws
Schindler's List
Super Mario Brothers
The Godfather
The Imperial March
The Terminator
The Last Of The Mohicans
The Pink Panther

saygılarımla...

CaRtMaNtR dedi ki...

Dark Knight'ta yavaş yavaş Uğur Dündar ile özdeşleşme yolunda gidiyor. Zaten 9 Dakikalıkta şarkı her yeri başka oynuyor her habere gider cinsinden.

Unknown dedi ki...

Benim şahsi favorilerim The Thin Red Line (ki izlediğim açık ara en iy ifilmdir.), The Rock, Crimson Tide ve Gladiator'dür. Hele The Thin Red Line'daki müzikleri yok mu, insanı alıp başka yerlere götürüyor. (Bu arada, The Thin Red Line ile nasıl Oscar'ı alamamıştır, ona da hayret ediyorum açıkçası)

Yancı Pele dedi ki...

Bu adamlar olmasa bu filmlerin bu kadar sevilmeyeceğinden eminim. Misal The Godfather.. Filmlerin yönetmenleri kadar saygıyı hakediyorlar (en azından benim gözümde).

Hans Zimmer'de bir 20-30 yıl daha bize bu ses cümbüşünü sunmaya devam eder umarım.

Büyük üstad Ennio Morricone'yi de bu vesileyle saygıyla anıyorum..

Kalau dedi ki...

yüzüklerin efendisinin müzikleri de bu vatandaşın değil miydi?Ben mi yanlış hatırlıyorum.. Karayip korsanlarının müzikleri de çok keyifliydi ama:))

Adsız dedi ki...

howerd shore her türlü ezer.

ih dedi ki...

benim için ennio morricone'den sonra en başarılı bestecidir. ayrıca cod : modern warfare 2'nin de soundtrackını kendisi yapmıştı sanırım.

Kalau dedi ki...

upppsss...howard shore'du LOTR'un ki:)))bende niye yazmadı bu vatandaş diyordum, günahın almıişım pardon:))

Dejan dedi ki...

Eğer soundtrack severler için Williams Yoda, Zimmer da Obi-Wan ise Morricone Güc'ün ta kendisidir benim için.

varol döken dedi ki...

gökhan kırdar da mace windu olurdu istese kenarından...

varol döken dedi ki...

ümit besen de jar jar binks olurdu film müziği yapaydı... ah türk sanat camiası nasıl da ramak kalmıştı dünyaya karışmana!

diren ayhan dedi ki...

Danny Elfman ı da Anakin yapalım tam olsun :D

Haa bide yüzüklerin soundtrack ine bende hastayım ama Hans Zimmer be yahu destur !! nereye ezio !!
Akrep Nalan da Jabba the Hutt olsun Varol :) fıkra gibi oldu len bu :D

Bu arada Children Of Bodoom un Tokyo konserindeki"the rock " yorumunu dinlemenizi tavsiye ederim.

diren ayhan dedi ki...

Haa bu arada Batman Williams ın deil Danny Elfman ındır onu belirteyim.

Flying Dutchman dedi ki...

Evet Burton'ın ilk Batman'inin müzikleri Elfman'ın

Nolan'ın çektiği son 2 filmin müzikleri Zimmer'ın...

Kevin Campbell dedi ki...

ayrıca kendisi Call Of Duty: Modern Warfare 2 oyununun müziklerini de yapmıştır. oyunu bitirdikten sonra öğrendiğinizde zaten bu adam ancak Hans Abi olabilirdi diyorsunuz.

Zak dedi ki...

ATV Ana Haber bir de Prince of Persia (Sands of Time)'ın bir müziğini kullanıyor zırt pırt. Nerden akıllarına gelmiş de bulmuşlar. Şarkının adı More To Slay, oyunda 3'erli 5'erli düşman kum canavarları gelince çalmaya başlıyordu..