6 Şubat 2008 Çarşamba

NAYLON FATURA HER YERDE GEÇMİYOR


2004 yılında Türkiye Ligi’nde özellikle büyük kulüplerin transferlerle ilgili federasyona yaptıkları bildirimlerin gerçeklikten uzak olduğu ve bunun vergi kaçırmak icin oldukça uygulanan bir yöntem oldugu konuşulmuştu. Özellikle Galatasaray ve Trabzonspor’un bazı futbolcular için bildirdikleri bedeller (Galatasaray: İliç: 3 yıllık sözleşme için 50 bin Ytl, Hakan Şükür 50 bin Ytl, Mondragon 2 yıllık süren sözleşme için 25 milyar lira, Hasan Şaş 3 yıllık süren sözleşme için 30 milyar lira. Trabzon: Jefferson 3 yılık sözleşme için 432 bin Ytl, Fatih Tekke 2 yıllık sözleşme için 192 bin Ytl ve Gökdeniz 2 yıllık sözleşme için 384 bin Ytl.) oldukça komik rakamlarda seyrediyor boylece kulüpler 1-2 milyon dolara varan gelir vergisi yükünden kurtuluyordu.

Olay Sırbistan’dan. 1991 yılında Kızılyıldız Marsilya’yı Şampiyon Kulüpler Kupası Finali’nde mağlup edip şampiyon olurken kulübun başkanı ve şu anda da Sırbistan futbol federasyonu 2. başkanı olan Dragan Dzajic 2 eski Kızılyıldız yönetici ile tutuklandı. Sebebi ise 2001 yılında oyuncuları Goran Drulic’in Real Zaragoza’ya transferi sırasında olanlar. Normalde 27 milyon Alman markına gerçekleştirilen bu transferi Dzajic ve arkadaşları 18 milyon mark gösteriyor, ardından da bir bankada Drulic adına hesap açıp, onun imzasını taklit ederek aradaki 9 milyon marklık farkı bu hesaba yatırıyorlar ve hesabı işletip kâr ediyorlar.

Üzerinden 7 sene geçmiş bir olay icin tutuklandı Sırbistan Futbol Federasyonu 2. Başkanı. Bizde bu rezalet her sene yapılıyor. Tınlayan var mı? 10 bin dolara yıldız futbolcu transferi. Helal olsun, ucuza alıp pahalıya satmayı sonunda yöneticilerimiz öğrenebilmiş.

Hiç yorum yok: