15 Şubat 2008 Cuma

SAHAYA 9 KİŞİ ÇIKMAK



Bugün endüstriyel futbola dair güzel haberler var piyasada. Birisi Fenerbahçe resmi sitesinden. Deloitte Touche’un yıllık raporlarına göre Fenerbahçe en çok gelir elde eden kulüpler listesinde 25. liğe gelmiş. Bu bardağın dolu tarafı. Bir de öte taraf var. Uşakspor Fethiye maçına 9 kişilik kadroyla başlamış.

Fenerbahçe’nin 25.liği hakkında onlarca yazı göreceğiz önümüzdeki günlerde, meselemiz de bu değil zaten. Biliyoruz ki zenginler gittikçe ceplerini dolduruyor günümüz futbolunda, fakirler ise yok olmaya yüz tutuyor. Göztepe, Adana başlattı işi, şimdi sıra kimlerde?

Koskoca bir şehrin takımından bahsediyoruz. Koskoca Uşak’ın koskoca takımı lig maçına 9 kişiyle çıkıyor? Kimlerin yüzünden, neyin yüzünden? Kimin utanması gerek, kimin bir şeyleri düzeltmesi gerek? Teknik direktörün söylediklerinden anlaşıldığı kadarıyla takım maça bilerek 9 kişiyle çıkmış. PAF takımdan oyuncu alınabilirdi yani, ama birilerinin ders alması, daha doğrusu işin ulusal basın boyutuna taşınıp birilerinin utanması için yapılmış bir şey bu. İyi de ne düzelecek? Bir tane toraman işadamı şova yönelik elini cebine atacak sırıta sırıta. Sonra çıkacak konuşacak, şehrimizin takımı için fedakarlık gerekliydi diyecek. İş geçiştirilecek. Uşak kurtulsa, Antep kurtulamayacak, Gümüşhane bitecek, Urfaspor yok olacak. Hala memleketim takımlarını benzinlik sahipleri, müteahhitler yönetecek…

by Tuncay Yavuz

Futbol Gunlüğü sitesinden alınmıştır.

Hiç yorum yok: