18 Mart 2008 Salı

AFC LİVERPOOL



Dünya futbolundaki yeni trend bu. Takımının finans güçlerinin odağı olmasına içerleyen ve biraz da stada gidecek bilet parasını bulamayan taraftarlar aralarında birleşip "Amatör" kelimesini kurdukları kulübün başına ekleyip "esaslı takım sevdalısı" havasına bürünüyorlar. AFC Wimbledon ve FC United Of Manchester'dan sonra modaya Liverpool'lı meteliksiz taraftarlar da katıldı. Neyse ki bu arkadaşlar biraz daha ılımlılar. "Halen bilet parası bulabilenler maçlara gidip Liverpool'ı destekleyebilir" diyorlar ama asıl dertleri takımın patronları ve endüstriyel futbolla tabi ki.

Kulübün kurucularından Alun Parry "1985'te Kop tribününün sezonluk bileti 45 pound idi, şimdi ise 650 pound, bu parayı ancak Liverpool'ın çalışan yaşlı kesimi verebildiğinden gençler maçları ancak televizyondan izleyip stadyum havasını ve bağlılığı hissedemiyorlar" diyor. AFC'ye kurucu üye olmanın karşılığı (heyhat yine para) minimum 10 pound. Resmi siteye göre bu rakam 35 pound olursa hayır duası alıyorsunuz. Bir de enfes olayları var ki takımın hocası olmak için form doldurup başvurabiliyorsunuz. "Ben FM'de Halifax Town'ı Conference Ligi'nden alıp CL şampiyonu yaptım" diyen cengaverler varsa buyrun başvursun.

Yeni trend bu evet. Endüstriyel futbola karşı AFC kültürü.

1 yorum:

Roy Keane dedi ki...

Öyle bir cengaver mevcut. Burton Albionla tabi. Amatör kümede FA Cup yarı finali oynanmış Chelsea,Blackburn ve adını unuttuğum bir Championship takımı elenmiştir. Yarı finale kadar yükselinmiş ancak bir Newcastle efsanesi Shearer susturmuştur kasaba halkını.

3. lig,2. lig, 1. lig derken bir de baktım ki premier ligdeyim,6 ay sürmüştü oyun=)İki maç arası 15 dakika sürüyordu çünkü. Brewers'ın stadı Premier lige uygun değilmiş efendim. Hemen yenilenme çabaları. Bazı züppe topçular takıma uyum sağlayamadı,sayelerinde machester United,Chelsea falan bile kendi evlerinde tarafımca mağlup edilmelerine rağmen lig 2.si olabildik. ŞL'de ise tabi çok feci çıktı acısı.

Tahir Alegöz,Mehmet Türkmehmet,Jose Julian de la Cuesta,Ogüz Karaca,Yasin Karaca,Oguz Sabankaya, ve Mehmet Topal'ın work permitlerini alacakalrsa AFC Liverpool'a da varım=)

Biraz alakasız olacak ama Mayhem abi senden Hollanda'nın baltalı efsanesi Richard Witschge hakkında bir yazı bekliyorum. 38 yaşında Burton'un kaptanlığını yapan set pieces özelliğinin 17 oluşuyla geldiği sene 20ye yakın golü atan attıran bir efsanedir kendi adıma. Burton demişken Witschgesiz olmazdı.